20 Ağustos 2014 Çarşamba

DONMUŞ MEYVELERDEN MARMELAT YAPIMI


MALZEMELER
1 kg karışık donmuş meyve
500 g reçel şekeri

Marketlerin buzluk reyonyalarında paket halinde satılan donmuş meyvelerden hazırlayacağımız  güzel bir marmelat tarifimiz var bugün.
Benim en sevdiğim marmelat; ahududu, kiraz, çilek, böğürtlen, siyah ve kırmızı kuş üzümü ve yaban mersini meyvelerinden oluşuyor. Tabi en sevdiğim ve bıkmadan yediğim mürdüm eriği marmelatı var bir de; ama o bu günün tarifi  değilJ


Eğer başka dondurulmuş meyvelerden marmelat yapmak isterseniz aynı aşamaları takip edebilirsiniz. Bizim evde en çok çilek ve bu karışık meyvelerin marmelatı  yendiği için bu tarifi paylaşmam şart olmuştu artık J
Hafif mayhoşumsu bir tadı olduğu için çok seviliyordur belki ...Eğer taze meyvelerden marmelat hazırlamak isterseniz onu başka bir yayında paylaşacağım.


HAZIRLANIŞI
Meyveleri bir tencerenin içine alın. Meyveler eridikten sonra blender ile istediğiniz kıvamda ezip püre haline getirin.
Çok fazla ezerseniz su gibi oluyor ben pek tavsiye etmiyorum ; ama tercih sizin. Biraz irice kalırsa meyvelerin çekirdekleri de parçalanmıyor ve daha lezzetli oluyor.
Meyveler püre haline geldikten sonra üzerine şekeri ekleyin. Karıştırmadan 4 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra ocaktan alın alın.
2 dakika bekletip kavanozlara doldurun.
Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
İyice soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

Kahvaltılarda ve tatlı krizlerinde kızarmış tost ekmeği üzerine tereyağı ve karışık meyve marmelatını sürüp afiyetle yiyin J




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...