MALZEMELER
1 kg karışık
donmuş meyve
500 g reçel
şekeri
Marketlerin
buzluk reyonyalarında paket halinde satılan donmuş meyvelerden
hazırlayacağımız güzel bir marmelat
tarifimiz var bugün.
Benim en sevdiğim
marmelat; ahududu, kiraz, çilek, böğürtlen, siyah ve kırmızı kuş üzümü ve yaban
mersini meyvelerinden oluşuyor. Tabi en sevdiğim ve bıkmadan yediğim mürdüm
eriği marmelatı var bir de; ama o bu günün tarifi değilJ
Eğer başka
dondurulmuş meyvelerden marmelat yapmak isterseniz aynı aşamaları takip edebilirsiniz.
Bizim evde en çok çilek ve bu karışık meyvelerin marmelatı yendiği için bu tarifi paylaşmam şart olmuştu
artık J
Hafif mayhoşumsu bir tadı olduğu için çok seviliyordur belki ...Eğer taze
meyvelerden marmelat hazırlamak isterseniz onu başka bir yayında paylaşacağım.
HAZIRLANIŞI
Meyveleri bir tencerenin
içine alın. Meyveler eridikten sonra blender ile istediğiniz kıvamda ezip püre
haline getirin.
Çok fazla
ezerseniz su gibi oluyor ben pek tavsiye etmiyorum ; ama tercih sizin. Biraz
irice kalırsa meyvelerin çekirdekleri de parçalanmıyor ve daha lezzetli oluyor.
Meyveler püre
haline geldikten sonra üzerine şekeri ekleyin. Karıştırmadan 4 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra
ocaktan alın alın.
2 dakika bekletip
kavanozlara doldurun.
Kavanozların
kapağını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Oda sıcaklığında soğumasını
bekleyin.
İyice soğuduktan
sonra buzdolabında muhafaza edin.
Kahvaltılarda ve
tatlı krizlerinde kızarmış tost ekmeği üzerine tereyağı ve karışık meyve
marmelatını sürüp afiyetle yiyin J
Yorumlar
Yorum Gönder