29 Temmuz 2016 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ


MALZEMELER
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet yeşil soğan
2 adet yeşil biber
500 gram dana ciğer
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağ
Sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber


HAZIRLANIŞI
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartın.
1 adet soğanı piyazlık doğrayıp ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun.
Bir iki dakika sonra biberleri çekirdekleriyle birlikte doğrayıp soğanların üzerine ekleyin.
Yeşil soğanları irice doğrayıp biberlerin üzerine ekleyin. Yeşil soğanlar hafif yumuşayana kadar soteleyin. Piştikten sonra bir kenarda bekletin.
Ciğerleri küp şeklinde doğrayın. Bir buzdolabı poşetinin içine unu ve ciğerleri koyup ağzını kapatın. Ciğerlerin tamamını unladıktan sonra bir tavaya sıvı yağ koyup ciğerleri az bir yağda kavurun. Ciğerler pişerken tavanın kenarlarına parça parça tereyağı ekleyin. Baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
Ardından daha önce hazırladığınız kızarmış patates ve soğanları ekleyip karıştırın ve servise sunun.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...