MALZEMELER
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet yeşil soğan
2 adet yeşil biber
500 gram dana ciğer
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağ
Sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartın.
1 adet soğanı piyazlık doğrayıp ayrı bir tavada 2 yemek
kaşığı sıvıyağda kavurun.
Bir iki dakika sonra biberleri çekirdekleriyle birlikte
doğrayıp soğanların üzerine ekleyin.
Yeşil soğanları irice doğrayıp biberlerin üzerine ekleyin.
Yeşil soğanlar hafif yumuşayana kadar soteleyin. Piştikten sonra bir kenarda
bekletin.
Ciğerleri küp şeklinde doğrayın. Bir buzdolabı poşetinin
içine unu ve ciğerleri koyup ağzını kapatın. Ciğerlerin tamamını unladıktan
sonra bir tavaya sıvı yağ koyup ciğerleri az bir yağda kavurun. Ciğerler
pişerken tavanın kenarlarına parça parça tereyağı ekleyin. Baharatlarını
ekleyin ve karıştırın.
Ardından daha önce hazırladığınız kızarmış patates ve
soğanları ekleyip karıştırın ve servise sunun.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder