29 Ağustos 2016 Pazartesi

SULU KÖFTE TARİFİ


KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Yarım kilo kıyma
Yarım çay bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı kırık pirinç
1 adet kuru soğan rendesi
2 diş sarımsak rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon

DİĞER MALZEMELER
1 adet küp şeklinde doğranmış havuç
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 adet domates rendesi
2 orta boy küp şeklinde doğranmış patates
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine köfte malzemelerini koyup köfteyi yoğurun.
Arada bir elinizi ıslatarak küçük köfteler yapın.
Bir tepsinin içine unu koyup yuvarladığınız küçük köfteleri tepsiye koyun.
Köftelerin her tarafını una bulayın.
Başka bir tencerenin içine sıvıyağ koyup yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.
Rendelenmiş domatesi ilave edin, ardından salçayı koyup bir iki dakika kavurun.
Havucu ve suyu ekleyip 10 dakika orta ateşte pişirin.
Sonrasında patatesleri ve köfteleri ilave edin.
Baharatları da koyduktan sonra yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...