3 Kasım 2016 Perşembe

DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ


Herkese merhaba; havalar iyiden iyiye serinledi ve kışa merhaba deme vakti geldi artık. Kışın en çok yaptığımız tatlılardan biri olan sütlaç tarifi paylaşacağım bugün. Birçok farklı sütlaç tarifi var. Mesela annem nişasta kullanmaz sütlaç yaparken ve özellikle kırık pirinçle pişirir sütlacı. Kayınvalidem ise nişastalı ve baldo pirinçli yapar. Bazıları pirinci diri sever sütlacın içinde bazıları çok pişmiş pirinçle olanı... Bazıları pirinci az suyu çok, bazıları da tam tersini sever. Benim vereceğim tarif kayınvalidemin tarifinden; nişastalı ve baldo pirinçle pişirilenlerden. Bir de damla sakızı var tabi ki.

MALZEMELER
6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı soğuk süt
1 çay bardağı pirinç
Damla sakızı
1 su bardağı toz şeker


HAZIRLANIŞI
Pirinci 2 bardak suda haşlayın. Haşlanmış pirincin üzerine sütü ekleyip kaynatın.
Süt kaynadıktan sonra şekeri ekleyin.
Damla sakızını bir kaşığın tersiyle iyice ezin ya da havanda dövün.
Ardından nişastayı suyla iyice karıştırın ve azar azar tencereye döküp sürekli karıştırın. Bir iki dakika daha kaynatıp servis kaselerine alın. Üzerine tarçın ekleyerek ya da sade bir şekilde servise sunun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...