Herkese merhaba; havalar iyiden iyiye serinledi ve kışa
merhaba deme vakti geldi artık. Kışın en çok yaptığımız tatlılardan biri olan
sütlaç tarifi paylaşacağım bugün. Birçok farklı sütlaç tarifi var. Mesela annem
nişasta kullanmaz sütlaç yaparken ve özellikle kırık pirinçle pişirir sütlacı.
Kayınvalidem ise nişastalı ve baldo pirinçli yapar. Bazıları pirinci diri sever
sütlacın içinde bazıları çok pişmiş pirinçle olanı... Bazıları pirinci az suyu
çok, bazıları da tam tersini sever. Benim vereceğim tarif kayınvalidemin
tarifinden; nişastalı ve baldo pirinçle pişirilenlerden. Bir de damla sakızı var
tabi ki.
MALZEMELER
6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı soğuk süt
1 çay bardağı pirinç
Damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Pirinci 2 bardak suda haşlayın. Haşlanmış pirincin üzerine
sütü ekleyip kaynatın.
Süt kaynadıktan sonra şekeri ekleyin.
Damla sakızını bir kaşığın tersiyle iyice ezin ya da havanda
dövün.
Ardından nişastayı suyla iyice karıştırın ve azar azar
tencereye döküp sürekli karıştırın. Bir iki dakika daha kaynatıp servis
kaselerine alın. Üzerine tarçın ekleyerek ya da sade bir şekilde servise sunun.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder