9 Ağustos 2017 Çarşamba

TAZE FASULYE


Yaz mevsimini çok severim. Ama en çok da yaz sebze ve meyvelerini severim. Taze fasulye de yazın en sevdiğim sebzelerden biridir. Sıcak havalarda bünyeyi yormayan hafif bir yemek olması tercih sebebi olabilir.
Bu arada herkesin farklı pişirme tarzı var. Mesela ben soğanı ve salçayı kavurup yapıyorum. Patates de koyuyorum içine çocuklar da seviyor diye. Ama patatessiz ve çiğden pişirince de çok lezzetli oluyor. Kısacası taze fasulyeyi öyle de çok severim böyle de...

MALZEMELER
Yarım kg taze fasulye
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz, zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri temizleyip doğrayın.
Patates ve domatesi küp şeklinde doğrayın.
Soğanları küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Soğanlar pembeleşince salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip bir iki kez karıştın.
Ardından fasulyeleri ekleyin.
Fasulyenin üzerine patates ve en üste de domatesi ekleyin.
Son olarak bir su bardağı su koyup tencerenin kapağını kapatın.
Fasulyenin suyu kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ağır ağır pişirin.
Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...