Yaz mevsimini
çok severim. Ama en çok da yaz sebze ve meyvelerini severim. Taze fasulye de
yazın en sevdiğim sebzelerden biridir. Sıcak havalarda bünyeyi yormayan hafif
bir yemek olması tercih sebebi olabilir.
Bu arada
herkesin farklı pişirme tarzı var. Mesela ben soğanı ve salçayı kavurup
yapıyorum. Patates de koyuyorum içine çocuklar da seviyor diye. Ama patatessiz
ve çiğden pişirince de çok lezzetli oluyor. Kısacası taze fasulyeyi öyle de çok
severim böyle de...
MALZEMELER
Yarım kg taze
fasulye
1 adet orta
boy domates
1 adet orta
boy soğan
1 adet orta
boy patates
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı
karabiber
Tuz, zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri
temizleyip doğrayın.
Patates ve
domatesi küp şeklinde doğrayın.
Soğanları
küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Soğanlar
pembeleşince salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip bir iki kez karıştın.
Ardından
fasulyeleri ekleyin.
Fasulyenin
üzerine patates ve en üste de domatesi ekleyin.
Son olarak
bir su bardağı su koyup tencerenin kapağını kapatın.
Fasulyenin
suyu kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ağır ağır pişirin.
Patatesler
yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder