MALZEMELER
2 adet kemiksiz tavuk göğsü
200 gr ince doğranmış mantar
200 gr soya filizi
150 gr bambu
3 yemek kaşık soya
sosu
1 adet paprika
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı köri
2 tatlı kaşığı buğday nşastası
2 tatlı kaşığı buğday nşastası
Sıvı yağ
Bütün malzemeleri jülyen
(uzun ince) doğrayın.Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun ve yüksek
ateşte tavukları pişirin.Tavukların kızarmamasına dikkat edin.Piştikten sonra
tavukları başka bir kaba alın.Aynı tavada ince doğranmış mantarları
pişirin.Mantarlar piştikten sonra ayrı bir kaba aldığınız tavukları da
ekleyin.Mantarlarla beraber iyice kızarana kadar kavurun.Mantarlar ve tavuklar
iyice kızardıktan sonra hepsini ayrı kaba alın.
Tavaya 2 kaşık sıvıyağ ekleyin ve paprikaları yumuşayana dek
pişirin.Paprikalar yumuşadıktan sonra üzerine Çin marulunu ekleyin ve birlikte
marulların diriliği gidene kadar ( ki bu yaklaşık 3 dk sürüyor)
kavurun.Piştikten sonra marulu ve paprikayı ayrı bir kaba alın.
Bambuları tavaya alın ve 3 dk pişirin.Ardından soya filizini
ekleyin.İmkanınız varsa taze soya filizi kullanın.Tazesini
kullanırsanız 2 dk,konserve kullanırsanız 4 dk daha pişirmeniz yeterli
olacaktır.
Varsa wok tavasına yoksa büyük ve geniş teflon tavaya bütün
malzemeleri koyun.Üzerine baharatları,tuzu ve soya sosunu ekleyip yüksek ateşte
5 dk karıştırarak kavurun.Karıştırma işlemi sırasında iki adet ince tahta kaşık
kullanırsanız daha kolay karıştırabilirsiniz.
Soya sosunu çukur kaba dökün üzerine 2 su bardağı
soğuk su ve 2 yemek kaşığı buğday nişastası ekleyin ve iyice çırpın.Eğer soya sosunuz
koyu kıvamlı ise yemeğe tuz atmayın.En son olarak soya soslu karışımı kavrulan
malzemelerin üzerine dökün .Nişasta; kıvamını alana kadar(koyulaşana kadar)
karıştırarak pişirin. Bitti bu kadarJAfiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder