MALZEMELER
4 adet iri kabak
1 adet tavuk göğsü
250 gr mantar
150 gr kaşar peyniri
Bir tutam kekik, muskat, tuz
1 diş sarımsak rendesi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Beşamel sos için:
1 buçuk yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesip haşlayın. Kabakların pişip pişmediğini anlamak için çatal batırarak kontrol edin. Pişirdikten sonra soğuk su dolu derin bir kabın içine koyun, biraz ılıdıktan sonra dikkatli bir şekilde fırın kağıdı olan bir fırın tepsisine koyun. İçlerini tatlı kaşığı yardımı ile kayık şeklinde boşaltın.
Diğer taraftan beşamel sosunu hazırlayın. Bunun için bir kaba margarini koyup eritin ve unu ilave edin. Unu yağda biraz kavurduktan sonra sütü yavaşça ilave edip çırpma teli ile hızlı hızlı çırpın. Bu şekilde koyulaşıp kaynayana kadar pişirin.
Sonra tavukları küp küp doğrayın suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra doğranmış mantarları ilave edin, birlikte kavurun. Son olarak baharatlarını ekleyin. Kavrulan mantarlı tavuklu karışımı bir tatlı kaşığı yardımı ile içini boşalttığınız kabaklara yerleştirin. Karışımın üzerini beşamel sos ile kaplayın. En üste rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyin ve fırına koyun. 160 derecede üzerleri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder