1 paket yufka
1 litre süt
2-3 yemek kaşığı tereyağ ( 50 gr )
250 gr beyaz peynir
Bir demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı çöreotu
HAZIRLANIŞI
Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın. Bir kabın içinde
peynirle maydanozu güzelce karıştırın.
Tereyağını oda sıcaklığında eritin. Yufkayı bir masanın ya
da tezgahın üzerinde açın.
Ve yufkanın iç kısmının her tarafına tereyağı sürün.
Sonra yarım ay şekline gelecek şekilde ; yufkayı katlayın. Yağlı tarafı içerde kalacak.
İkiye katladığınız yufkayı bir bıçakla üçgen şeklinde dört eşit parçaya kesin.
Ve yufkanın iç kısmının her tarafına tereyağı sürün.
Sonra yarım ay şekline gelecek şekilde ; yufkayı katlayın. Yağlı tarafı içerde kalacak.
İkiye katladığınız yufkayı bir bıçakla üçgen şeklinde dört eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz her parçanın içine bir miktar maydanozlu peynir
yerleştirin ve katlayın.
Bütün börekleri hazırladıktan sonra derin bir kabın
içine sütü doldurun.
Katladığınız börekleri
süt dolu kabın içine yerleştirin. Böreklerin sütün yüzeyine çıkmaması
için üzerine küçük bir kap yerleştirin ve bu şekilde buz dolabında bir saat
bekletin.
Bir saat sonra sütün içindeki börekleri dikkatlice teker
teker çıkarın.
Çıkardıktan sonra üzerindeki sütü bırakması için böreğin uç kısımlarını nazikçe sıkın. Çok fazla sıkmayın hafif sulu olacak.
Çıkardıktan sonra üzerindeki sütü bırakması için böreğin uç kısımlarını nazikçe sıkın. Çok fazla sıkmayın hafif sulu olacak.
Hemen ardından bir tepsiye dizin. Üzerine bir fırça ile
yumurta sarısı sürün ve çöreotu serpin. Ben
bir kısmına pane harcı da
kullandım.
Çıtır çıtır oldu. Pane harcı kullandığım böreklerin yüzeyine yumurta sarısı sürmedim.
Çıtır çıtır oldu. Pane harcı kullandığım böreklerin yüzeyine yumurta sarısı sürmedim.
180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak
servis yapın.
Benim fırınım 40 dakikada pişirdiJ
Benim fırınım 40 dakikada pişirdiJ
Afiyet olsun.
Oyyy harika görünüyorlar ellerine sağlık..
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
YanıtlaSilguzel olmus. bizde bakalim tadina en kisa zamanda :).
YanıtlaSilGorunusu cok guzel :) tadi da eminim guzeldir
YanıtlaSilElinize saglik
YanıtlaSil