MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
100-150 gr tavuk göğsü
100-150 gr kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı çöreotu
1 çay kaşığı muskat
Yarım çay kaşığı karabiber ve tuz
Tavuk etini yıkayın
ve küçük küpler şeklinde doğrayıp kavurun.
Yuvarlak milföyler elde etmek için bir tane ağzı geniş ; bir
tane de ağzı dar kaba ( bardak,kase, lavanoz vb… ) ihtiyacımız olacak. Ben
büyük parça için minik bir çorba kasesi; küçük parça için de su bardağı
kullandım.
Önce büyük parçayı oluşturalım. Kullanacağınız kabı milföyün
üzerine bastırın ve kenarlarını bir bıçak ile kesin. Bu şekilde düzgün bir
yuvarlak elde edeceksiniz.
Kesilen parçayı olduğu gibi bir kenara alın. Bu parça yuvamızın tabanını oluşturacak. Bir
nevi yuvamızın temelini atıyoruz bu işlemle J
Aynı kalıpla bir
tane daha yuvarlak parça kesin.
Kestiğiniz bu parçanın üzerine diğer küçük kalıbı yerleştirin. Ve kenarlarını
bıçak ile kesin. Oluşan yuvarlak parçanın kenar kısımlarını dikkatli bir
şekilde ilk kestiğiniz milföyün üzerine yerleştirin. Bu şekilde ortası boş iki
katlı milföy elde edeceksiniz. Bu şekle kuş yuvası da diyebiliriz.
Şimdi
yuvamızı hazırladık sıra geldi yuvayı döşemeye. Bir sürü eşya falan lazım
şimdi. Eşyasız yuva olmaz değil mi?
Boş olan kısmın içine önceden kavurduğunuz tavuk göğsünden
bir miktar koyun. Tavuk etinin aralarına dilimlenmiş kaşar peynirini
yerleştirin. Milföyden artan kırpıkları şeritler halinde en üst kısma ekleyin.
Hamur kısımlara bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Üzerine de çöreotu ekleyin.
Ben 200 derece fırında yarım saat pişirdim. Üzeri kızarınca fırından alın ve
sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Bu arada illaki yuvarlak şekilde yapmak zorunda değilsiniz.Taban kısmı kare iç kısmı daire şeklinde de yapabilirsiniz. Tamamen sizin
zevkinize kalmış bir seçenek…
MİLFÖY HAMURUNDAN MUTLU BİR YUVA NASIL KURULUR?
Milföy hamuru: ev
Tavuk eti:mobilyalar
Kaşar peyniri:beyaz eşyalar
Sıvı yağ:halı,örtü,nevresim vb…
Çöreotu:perdeler
Yuvamız yaşanmaya hazır hale geldi işte. Afiyetle yaşayın J
Yorumlar
Yorum Gönder