6 Adet orta boy patates
1 diş rendelenmiş sarımsak
4 adet taze fesleğen yaprağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir miktar kaşar peyniri ( rendelenmiş )
1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın ve iyice
yıkayın. Bir tencerede kaynatın. Kaynattıktan sonra üçte biri ayrı bir kaba
alın. Geriye kalan patatesleri kısık ateşte yarımbardak suyla ezerek pişirin.
Ayırdığınız patateslerin üzerine yarım bardak sütü, fesleğeni,tuzu
ve sarımsağı ekleyin ve mutfak robutuyla iyice karıştırın.
Rondo da kullanabilirsiniz. Malzemeler iyice karışınca ocaktaki diğer
patateslerin içine ilave edin. Bütün malzemeleri ezerek karıştırın. Kaynamaya
başlayınca kaşar peyniri rendesini ekleyin. Peynirler eridikten sonra ocaktan
alın. Ve tekrar rondodan geçirin. Püreniz hazır. Servis yaparken üzerine
karabiber serpin.
BRÜKSEL LAHANASI MALZEMELERİ
500 gr Brüksel lahanası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Brüksel lahanalarının baş kısımlarını bıçakla kesin. En dış
kısımdaki katmanlarını atın. Bol su ile birkaç kez yıkayın. Bir tencereye
Brüksel lahanalarını alın. Lahanaların üzerini geçecek miktarda tencere su
doldurun. İçine tuz ve sıvıyağ koyun ve haşlayın. Pişip pişmediğini anlamak
için bir çatalla kontrol edin. Eğer kolaylıkla çatala batıyorsa pişmiş
demektir. Piştikten sonra suyunu süzün. Bir kabın içine alın ve içine
tereyağını, karabiberini atın. Tereyağı eriyene kadar pişirin. Nazikçe
karıştırın ve sıcak servis edin.
DOMATES SALÇASI VE KEKİK SOSLU KIZARMIŞ TAVUK BUDU
MALZEMELER
2 adet tavuk budu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını iyice yıkayın. Derisini soymadan teflon bir
tavaya koyun. Tavanın içine bir su bardağı tuzlu su ekleyin. Suyu çekilip
kızarana dek ağzı kapalı bir şekilde pişirin. Eğer derisini sevmiyorsanız bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.
Diğer tarafta yarım çay bardağı suyun içine domates
salçasını ve bütün baharatları koyun ve karıştırın. Tavuk butları iyice
kızardıktan sonra hazırladığınız sosu tavaya ekleyin. 5 dk kısık ateşte ağzı
kapalı şekilde pişirin. Servis yaparken butların üzerine sosunu eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
çok çok lezetli görünüyor..ellerine sağlık.inşallah ilk fırsatta denemek isteri ...bloğunda çok güzel tarifler var..tek tek inceliyorum..sevgiler..
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için teşekkürler:)Afiyet olsun.
YanıtlaSil