2 adet temizlenmiş işkembe
Yorgan iğnesi ve ip
İÇ MALZEME
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 adet büyük boy soğan
Yarım bağ maydanoz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
HAZIRLANIŞI
Bütün iç malzemeleri ince ince doğrayın. Geniş bir kabın
içine alın.
İşkembeleri sirkeli su ile iyice birkaç kez yıkayın.
İşkembeleri bir bıçakla ya da mutfak makası ile dilediğiniz şekilde kesin. Bir
kaşık yardımı ile, kestiğiniz parçaların orta kısmına bir miktar iç malzemeden
yerleştirin. Sonra bir iğne ile bütün kenarlarını dikin.
Hepsini diktikten sonra bir tencereye alın. İşkembelerin üzerini bir parmak geçecek kadar su ile doldurun. Yüksek ateşte kaynayana dek pişirin. Sonra kısık ateşte işkembeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Bir çatal batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
Piştikten sonra yanında bol baharatla sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder