MALZEMELER
1 paket taze yufka
250 gr kıyma
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kg ıspanak
1 tatlı kaşığı çörekotu
2 adet büyük soğan
SOS MALZEMELERİ
3 yumurta
3 kaşık yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
Ispanakları bol su ile iyice temizlenene kadar yıkayın. Bir
tencerenin içine iri iri doğrayın ve kendi suyunda yüksek ateşte pişirin. Çok
fazla pişmemesine özen gösterin. Piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Başka
bir kabın içine iki kaşık sıvı yağ koyun ve kıymayı içine ekleyin. Kıyma iyice
kavrulana kadar pişirin. Piştikten sonra içine soğanı , baharatları ve ıspanağı
da kıymanın içine ekleyin ve karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve bir adet yufkayı tepsiye
yerleştirin. Üzerine 3-4 yemek kaşığı sos ekleyin ve yufkanın her tarafına
sürün. Üzerine bir kat yufka ekleyin ve tekrar sos ekleyip her tarafına sürün. Yufkanın
üçüncü katına hazırladığınız ıspanaklı kıymalı karışımından koyun. Onun üzerine bir yufka yerleştirin. Yufkanın
üzerine sos sürüp her tarafına yayın.
En son kata da yufkayı ekleyip sosunu
yayın. Böreğin üzerine dilediğiniz kadar çörekotu serpiştirin.
Bir kaşığın
arkasıyla çörekotlarının üzerine hafifçe bastırın ki sonradan dağılmasınlar.200
derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilediğiniz gibi dilimleyerek sıcak
servis yapın. Afiyet olsun.
offf çok şahane görünüyor.. akşam ki yemek manümü değiştirip bundan yapabilirim ellerine yüreğine sağlık canım :)
YanıtlaSilbörek budur işte:) ellerine sağlık enfes olmuş sevgilerimle
YanıtlaSilafiyet bal şeker olsun :)
YanıtlaSil