MALZEMELER
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 tatlı kaşığı muskat
Yarım çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
250 gr kültür mantarı
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri uzun ince şeritler halinde ( jülyen)
doğrayın. Varsa vok tavaya yoksa herhangi büyük bir teflon tavaya zeytin yağını
koyun. Tavanın her yerini bir fırça ya da peçete ile yağlayın. İlk olarak
tavukları tavaya alın ve kızarana dek pişirin. Ardından havuçları ekleyin bir
iki dakika pişirin.
Ardından sertlik sırasına göre diğer malzemeleri ikişer
dakika ara ile ilave edin ve karıştırın.
Bütün malzemeler piştikten sonra
baharatlarını ekleyin, karıştırıp servise sunun.
Bağırsak ve sindirim sorunu olanlar için çok faydalı bir yemek.
Ayrıca içerdiği malzemeler itibariyle mükemmel vitamin deposu. Hazırlaması ve
sunumuyla da çok pratik. Afiyet olsun.
Rengarenk görünüşüyle de çok hoş, eline sağlık cnm.
YanıtlaSilAfiyet olsun canım benim.
YanıtlaSilyapmış olduğun yemek iştahımı kabarttı bir yemek sever olarak teşekkür ederim.
YanıtlaSil