Bundan üç hafta önce Türkiye tatilini bitirip tekrar
Berlin’e geldik. Tatilimiz bu kez epey uzun sürdü. Hasretler özlemler
giderildi. Doya doya yaşandı her şey. Güzel anılara dönüştü tatilimiz. Eş dost
ziyaretleri ve ikramlar… Evinde ne var ne yok yedirir içirir bizim insanımız.
Biz de doğal olarak yedik içtik özlediğimiz tatları; özlediğimiz ellerden
yemenin tadına vardık.
Fakat bu kadar gezip tozmanın da faturası eşimle beraber
aldığımız kilolar oldu. Biraz dikkat etmeye çalışıyoruz; ama nafile yemek gerçekten
güzel şey.
Diyet işleri çok keyifsiz bize göre değil.
Derken bir şekilde
Ender Saraç’ın bir kitabına sahip oldum. Bu tarifi oradan hazırladım ve
gerçekten çok lezzetli ve keyifli bir yemek oldu. Tabi ki bu tarifleri diyet
yapıyorsanız ayrı öğünlerde yemeniz daha faydalı olacaktır. Bizimkisi farklı
bir lezzeti tatma merakından ortaya çıktı.
Ayrıca mantarlı tarifin içinde kaşar
peyniri yerine lor peyniri kullanılıyor asıl tarifinde. Benim mutfağımda lor
peyniri olmadığı için ben kaşar peyniri kullanmak durumunda kaldım. Çok hoş iki
lezzetin tarifiyle baş başa bırakıyorum sizleri.
TAVUK KÖFTESİ MALZEMELER
200 gr tavuk göğüs eti
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Tavuğun göğüs etini kıyma haline getirin. Üzerine
rendelenmiş soğanı, küçük küçük doğranmış sarımsağı, yumurtayı ve baharatları
ekleyip iyice yoğurun. Ardından galeta unu ve maydanozu ekleyip tekrar yoğurun.
Hazırladığınız harçtan küçük parçalar kopararak köfte şekli verin. Köfteleri
fırında veya ızgarada pişirip servise sunun. Izgaranız yoksa benim gibi tost
makinasında da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
CEVİZLI KAŞARLI FIRIN MANTAR MALZEMELERİ
500 gr iri kültür mantarı
3 adet ceviz
200 gr kaşar peyniri
1 demet dere otu
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Mantarların kök kısımlarını koparıp yıkayın. Bol suyla
temizledikten sonra fırın tepsisine dizin. Bir kabın içine kaşar peynirini
rendeleyin, dere otunu küçük küçük doğrayın. Diğer malzemeleri de ekleyip
güzelce karıştırın. Hazırladığınız harçtan mantarların içlerine doldurun. 180
derece ayarlanmış fırında mantarlar suyunu bırakana dek pişirin. Afiyet olsun.
Görüntüler harika tadıdana bakmış kadar oldum ellerinize sağlık..
YanıtlaSilAllah'a emanet olun..