ZENCEFİLLE KEYİFLENMİŞ DOMİNANT MANTAR




MALZEMELER

500 gr tavuk göğüs eti
1 adet taze kırmızı biber
1 adet taze yeşil biber
1 adet taze sarı biber
20 gr taze zencefil
1 avuç yer fıstığı
500 gr kültür mantarı
1 çay bardağı sirke
1 kutu krema


HAZIRLANIŞI

Yer fıstıklarını büyük bir tavada birkaç dakika kavurun. Kabukları varsa kabuklarını soyun. Kavurduktan sonra başka bir kaba alın.
Tavuk etlerini büyük parçalar halinde doğrayın. Tavanın içine bir miktar zeytinyağı koyun ve tavuklarını içine atın.
Mantarları iri parçalar halinde doğrayın. Tavuklar güzelce kızardıktan sonra mantarları da tavaya alın ve karıştırın.
Ardından biberleri uzun şeritler halinde doğrayın. Ve tavanın içine ekleyin. Tekrar karıştırın.
Zencefili küçük küçük doğrayın ya da havanda dövün ve tavaya ekleyin. Zencefilden sonra fıstıkları da ekleyin. Tuzunu ve kırmızıbiberini ve karabiberini ilave ederek karıştırın.
Ardından kremayı ilave edin. Bir iki dakika pişirdikten sonra sirkeyi de ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsunJ
Not: Asıl tarif için http://www.refikaninmutfagi.com/category/mucize-lezzetler-2/page/2/ linkini tıklayıp videolu anlatımdan yararlanabilirsiniz.


Yorumlar

  1. sanki hint yemegi yer gibi oldum bir an.harika ve otantik bir goruntusu var.ellerine saglik.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  2. harika gorunuyor canım ellerıne sağlık nefıs olmus

    YanıtlaSil
  3. Mantar ve tavuk deyince akan sular duruyor benim için :) Güzel tarif deneyeceğim:) Googlereader'ımda yıldızladım :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.Çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Mantar ve tavuğun guzel uyumu,ellerıne saglık nefis gorunuyor.

    YanıtlaSil
  6. Refikanın bütün tarifleri süper, ama iyi ki paylaşmışsınız ben bunu görmemişim, sizinde ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor:)
    ellerine sağlık canım...
    mantar tavuğa çok yakışıyor.
    sevgiler...
    :)

    YanıtlaSil
  8. Güzel yorumlarınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum hanımlar:)

    YanıtlaSil
  9. Öyle güzel pozitif enerjiyle gelmişsin ki?
    Sayfama çokk mutlu oldum tanıştığımıza canım:)) Hoş gelmişsin sefalar getirmişsin:))
    Bu kim acep diye geri geldiğimde nefis tarifin ve güzel sayfanla karşılaştım:))
    Eline emeğine sağlık:))
    Ve tabii ki ben de izlemedeyim artık:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Hoş geldin canım:)Çok mutlu oldum.Teşekkürler güzel sözlerin için.Birlikte daha nice güzel tariflere:)

    YanıtlaSil
  11. aman pekte keyfine düşkün bir mantarmış bu,yerim ben onu:)
    ellerine sağlık tatliım,..

    YanıtlaSil
  12. hiç böyle denemedim,nefis görünüyor.ziyaretin için teşekkür ederim.tekrar beklerim.öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Meri, mergaba. Berlin´desin sanirim. Ben Berlin´e gelecegim önümüzdeki aylarda egitim icin. Arzu edersen geldigimde sana da 1 günlük egitim verebilirim...ya da baska egitimler de istersen bizim gruba katilabilirsin...blogumu takip edersen haberdar olursun...bu arada ugradigin icin tesekkürler, seni tanidigima sevindim, sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil

Yorum Gönder