MALZEMELER
2 su bardağı barbunya
1 adet domates
2 yemek kaşığı domates
salçası
1 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Barbunyayı bir gün öncesinin akşamından suya ıslayın. Ertesi
gün Islanan barbunyaları güzelce yıkayın. Havuçları güzelce yıkayıp kabuklarını
soyduktan sonra halka halka doğrayın. Soğanı minik minik doğrayın. Bir
tencerenin içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Soğanı ve havucu birlikte
güzelce kavurun. Ardından domates salçasını, rendelenmiş domatesi ve sarımsağı
da ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra barbunyaları ekleyin. Bir iki
dakika kavurup suyunu ve baharatlarını ekleyin. Su miktarını kendi beğeninize
göre ayarlayın. Ben su miktarını ayarlarken barbunyaların yüzeyini bir iki
parmak geçecek kadar su ekliyorum. Bu şekilde ne çok sulu ne de çok susuz
oluyor. Orta ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.
Servis yaparken üzerine limon sıkıp maydanoz rendesi ile
süsleyin. Afiyet olsun.
HArika gözüküyor. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilbol limonlu çok severim tatlım ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet bal olsun
canım benim yabancı topraklarda bizim yemeklerimizi yaşatanları ayrı seviyorum ama senden ricam her yemeği bir yabancıya anlatırken ve tanıtırken türk usulü mercimek çorba, türk usulü barbunya pilaki, türk usulü menemen gibi türk usulü kelimesini ekle. HADİ SEN VE BEN TÜM TÜRK YEMEK BLOGERLERİNE ÜYE OLALIM VE BUNU ÖNERELİM. NE DERSİN.bİRLEŞELİM. BİZİM HER zaman ve her zeminde NE MUTLU TÜRKÜM DEMEYE en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. olurmuu.Sevgiler.
YanıtlaSilMmmm bayılırım zeytinyağlı barbunyaya, nasıl da canım çekti. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilçok severim canım..ellerine sağlık sevgilerr
YanıtlaSilSüper bir görüntü ellerine saglik canim...
YanıtlaSilBütün hanımların dikkatine:Hepinize tek tek teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için.Afiyet olsun:)
YanıtlaSil