MALZEMELER
1 su bardağı
yeşil mercimek
½ veya 1 su
bardağı erişte
1 adet kuru
soğan
1-2 diş
sarımsak
2 yemek
kaşığı zeytinyağ (ya da herhangi bir sıvıyağ)
1 çorba
kaşığı tereyağ
2 su bardağı
tavuk suyu
2-3 bardak
kaynar su
Kuru nane,
pul biber, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Mercimeği
bir gün önceden suya ıslatın. Ertesi gün dişe gelecek kıvamda haşlayıp (15-20
dakika) suyunu süzün. Bir tencereye küp küp doğradığınız soğanı ve erişteleri
koyup üzerine zeytinyağını ilave ederek soteleyin. Ardından salçayı ekleyip
karıştırın. Üzerine haşladığınız mercimeği ilave edin. Tavuk suyunu ya da
hazırladığınız bulyonlu suyu ve tereyağını ilave edin. Karıştırın. Yemeğin kıvamını
istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Az su eklerseniz susuz bir yemek elde
etmiş olursunuz, çok su ekleyerek çorba kıvamı elde edebilirsiniz. Pişmeye yakın
tuzunu ve baharatını ilave edin. 20-25 dakikada yemeğiniz hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
sevenlere afiyet olsun, eline saglik canim :)
YanıtlaSilElinize saglik olsun . Cok guzel olmus.
YanıtlaSilSevgiler canim bana da beklerim..
Çok teşekkürler hanımlar.Afiyet olsun :)
YanıtlaSilne kadar guzel gorunuyor,ellerine saglik,sevgilerle hayatim.
YanıtlaSilelerinize sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilErişteli yeşil mercimek çok güzel ve lezzetli görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle kalın canım...