MALZEMELER
500 g dana biftek
2 adet orta boy yeşil biber
1 adet orta boy havuç
1 kutu domates sosu
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın. Bir
iki kaşık yağda havuçların rengi değişene kadar kızartın. Havuçlar piştikten
sonra tavadan çıkarıp başka bir kaba alın.
Yeşil biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra kalın halkalar
şeklinde doğrayın. Kuruladıktan sonra kızartın. Kızardıktan sonra tavadan
çıkarıp başka bir yere alın.
Biftekleri uzun ince doğrayıp tuzladıktan sonra aynı tavada
iyice pişirin. Biftekler piştikten sonra bütün malzemeleri aynı tavada bir iki
dakika daha pişirdikten sonra domates sosunu ve baharatları ekleyin. Kısık
ateşte bir iki dakika pişirdikten sonra servise sunun.
Yanında patates ve karalahana haşlaması ikram edebilirsiniz.
Makarna ya da her hangi bir sebze ile sunumu tamamlayabilirsiniz. Bu sunum
tamamen sizin damak tadınıza kalmış. Afiyet olsun.
Biftek çok severim. Ve harika yapmışsın ellerine sağlık canım benim.. Sevgilerimle.
YanıtlaSil