KARNIYARIK



MALZEMELER

4 adet büyük boy patlıcan
8 adet orta boy yeşil biber
Yarım kilo kıyma
Yarım bağ maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sıvıyağ
2 adet büyük boy soğan
İsteğe göre sarımsak


HAZIRLANIŞI

Bir tencerenin içinde bir iki kaşık yağ ile kıymayı iyice kavurun. Ardından küçük küçük doğranmış soğanları kıymanın üzerine ekleyin. Soğanlar iyice piştikten sonra salçasını ekleyin ve bir iki dakika daha pişirin. Sonra maydanozları ve baharatlarını ekleyip maydanozlar pişine dek kavurun.
İç harcımız hazırlandıktan sonra patlıcanları yıkayıp kurulayın. Patlıcanların kabuklarını uzunlamasına soyun. Toplam dört adet kabuklu kısım dört adet kabuksuz kısım kalmış olacak. Ardından kızgın yağda iyice kızartın. Daha sonra biberleri de yıkayıp kurulayın ve tüm tüm kızartın. Patlıcanları bir fırın kabına alın ve içlerine bir kaşık yardımıyla oyuklar açın. Açtığınız oyuklara hazırladığınız iç malzemeden yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında yarım saat pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra yanında kızartılmış biberle servise sunun. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. elınıze sağlık sıtenızı cok beğendım ızlemeye aldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler katılımınız için.Güzel vakit geçirmenizi dilerim Selma hanım.Hoş geldiniz.

      Sil
  2. bayılırım
    eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim,ama uzuun zamandır yapmadığım yemek:)
    özlemişim,onu anladım görünce.
    Ellerine sağlık canım,harika gözüküyor.
    Afiyet şifa olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin cümlemize şifa olsun inş.Ben de çooook uzun zamandır yapmıyor doğru söylemek gerekirse.Afiyet olsun.

      Sil
  4. Güzel yorumlarınız hepinize teşekkür ediyorum hanımlar. Beğenmenize sevindim :)
    Hepinize afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,
    Bunasıl bir görüntü böyle bayıldımmm... Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.İnan tadı da görüntüsü kadar güzel.Afiyet olsun.

      Sil

Yorum Gönder