MALZEMELER
4 adet büyük boy patlıcan
8 adet orta boy yeşil biber
Yarım kilo kıyma
Yarım bağ maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sıvıyağ
2 adet büyük boy soğan
İsteğe göre sarımsak
HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içinde bir iki kaşık yağ ile kıymayı iyice
kavurun. Ardından küçük küçük doğranmış soğanları kıymanın üzerine ekleyin.
Soğanlar iyice piştikten sonra salçasını ekleyin ve bir iki dakika daha
pişirin. Sonra maydanozları ve baharatlarını ekleyip maydanozlar pişine dek
kavurun.
İç harcımız hazırlandıktan sonra patlıcanları yıkayıp
kurulayın. Patlıcanların kabuklarını uzunlamasına soyun. Toplam dört adet
kabuklu kısım dört adet kabuksuz kısım kalmış olacak. Ardından kızgın yağda
iyice kızartın. Daha sonra biberleri de yıkayıp kurulayın ve tüm tüm kızartın.
Patlıcanları bir fırın kabına alın ve içlerine bir kaşık yardımıyla oyuklar
açın. Açtığınız oyuklara hazırladığınız iç malzemeden yerleştirin. 200 dereceye
ayarlanmış fırında yarım saat pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra
yanında kızartılmış biberle servise sunun. Afiyet olsun.
elınıze sağlık sıtenızı cok beğendım ızlemeye aldım
YanıtlaSilTeşekkürler katılımınız için.Güzel vakit geçirmenizi dilerim Selma hanım.Hoş geldiniz.
Silbayılırım
YanıtlaSileline sağlık canım :)
Afiyet olsun canım.
SilEn sevdiğim,ama uzuun zamandır yapmadığım yemek:)
YanıtlaSilözlemişim,onu anladım görünce.
Ellerine sağlık canım,harika gözüküyor.
Afiyet şifa olsun:)
Amin cümlemize şifa olsun inş.Ben de çooook uzun zamandır yapmıyor doğru söylemek gerekirse.Afiyet olsun.
SilGüzel yorumlarınız hepinize teşekkür ediyorum hanımlar. Beğenmenize sevindim :)
YanıtlaSilHepinize afiyet olsun.
Merhabalar,
YanıtlaSilBunasıl bir görüntü böyle bayıldımmm... Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle,
Teşekkürler canım.İnan tadı da görüntüsü kadar güzel.Afiyet olsun.
Sil