MALZEMELER
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
2oo gr doğranmış mantar
1 adet büyük boy soğan
6-7 yaprak taze reyhan
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Sıvıyağ ( kızartma için )
Tuz,karabiber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
DOMATES SOSU
MALZEMELERİ
4 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
Aldığı kadar sıcak su
Tuz, karabiber
Unu tere yağında kavurun. Un kavrulduktan sonra bir iki
dakika da domates salçası ile kavurun.
Üzerine dilediğiniz kıvama gelinceye dek sıcak su ekleyin. Sosunuz
kaynaya dek pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte bir iki dakika daha
karıştırarak pişirdikten sonra sosunuz hazır. Tuzunu, karabiberini atıp ocaktan
alın.
TAVUK SARMANIN HAZIRLANIŞI
Tavukları aldığınız kasaba onları fileto doğraması için rica
edin. Bir yemek kaşığı ile her bir tavuk dilimini döverek inceltin. Bir kabın
içine iki yemek kaşığı zeytinyağı,tuz,karabiber ve sarımsak tozunu koyup
karıştırın. Bütün tavuk dilimlerini hazırladığınız bu baharatlara bulayın ve
buzdolabında bir saat bekletin.
Bir tavanın içinde ince kıyılmış soğanları kavurun. Soğanlar
kavrulduktan sonra mantarları da suyunu çekene dek pişirin.Baharatları ekleyin.
Ocaktan almadan hemen önce de ince doğranmış reyhanları ekleyin ve soğumaya
bırakın.
Tavuklar hazır olduktan sonra kızgın yağda tek tarafını
kızartın. Kızarttığınız tavuk dilimlerini soğumaya bırakın.
Düz bir kabın içine tavuk dilimlerinin kızarmış tarafı
üste gelecek şekilde koyun. Üzerine
hazırladığınız mantarlı karışımdan bir miktar ekleyin. Bu miktar tavuk
dilimlerinizin büyüklüğüne bağlı olarak değişir. Bol malzeme koyarsanız sarma
işlemi zorlaşacaktır.
Malzemelerin üzerine bir tutam kaşar peyniri yerleştirin. Ve
sarmaların açılmaması için kenarlarından kürdan batırın.
Hazırladığınız sarmaları çukur bir fırın tepsisine
yerleştirin. Üzerini domates sosu ile kaplayın. En üst kısma da rendelenmiş
kaşar peyniri serpiştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat
pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Çok harika görünüyor ..
YanıtlaSilSüper ötesi görünüyor.. Ellerine sağlık canımmm..
YanıtlaSil