MALZEMELER
1 paket Çin makarnası
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
300 g soya filizi
200 g ince doğranmış bambu
1 çay bardağı domates sosu
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Makarnayı haşlayın. Makarna haşlanırken wok tavanın içine bir miktar zeytinyağı ve küp küp doğranmış tavuk etlerini atın.Yüksek ateşte tavuk etlerini güzelce kızartın.
Tavuklar kızardıktan sonra küp küp doğranmış biberleri
tavaya ekleyin. Biberler suyunu bırakıp kızarmaya başlayınca bambuyu ekleyin.
Bir iki dakika pişirdikten sonra soya filizini ilave edin. Tavanın kapağını
kapatın ve kendi halinde bir iki pişmesini bekleyin. Ardından domates sosu, tuz
ve karabiberini ekleyin.
NOT: Soya filizini çok fazla pişirmemeye üzen gösterin.
Haşlanmış makarnayı servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız
soya filizli harçtan bir miktar alıp servise sunun. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım benim. Mis gibi kokusu buralara kadar geldi....:))
YanıtlaSilAfiyetler olsun. Sevgilerimle,
Ellerine sağlık ilk fırsatta ben de yapayım bari..
YanıtlaSilBu ne güzellik böyle yenilenen blogda bu yemek 10 numara 5 yıldız...çok güzel görünüyor her şey.
YanıtlaSil