Sizi bilmem; ama ben sakatat müptelasıyımdır. Mumbar, şırdan, kelle, işkembe, paça vb… benim için çok kıymetlidir. Adanalılar şırdanı bilir. Özellikle kış mevsiminde hele bir de havaya yağmur eşlik ediyorsa o şırdanın tadına doyum olmaz. İki, üç, dört artık gittiği yere kadarJ
Kebaplardan da en
çok ciğer ve dalak severim. Aralarına kuyruk yağı eklenmiş olmak kaydıyla;
yoksa çok kuru oluyor. Dalağı közün içine gömer bizimkiler. Böylece altlı üstlü
iyice pişmiş olur. Bunu da bir deneyin derim.
Neyse ben evde
pratik ve çabucak hazırlayabileceğiniz bir tarif paylaşacağım şimdi. Üstelik
yüksek besin deposuyla vücudumuz çok sağlıklı bir ciğer kavurması…
Selim de bugün ilk
kez kuzu ciğeriyle tanışmış oldu. Ve çok şükür ki çok beğendiJ Darısı bütün bebelerin başına diyorum. Ve
kuzu ciğeri kavurması tarifine başlıyorum. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet
olsun.
MALZEMELER
500 g kuzu ciğeri
3 adet orta boy
kuru soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanları uzun
ince doğrayın. Bir tavanın içine sıvıyağı koyup doğradığınız soğanları
pişirmeye başlayın.
Ciğeri yıkadıktan
sonra kuşbaşı doğrayın.
Soğanlar
pembeleşince ciğerleri de tavanın içine alın. Tuzunu ekleyin.
Ciğerler suyunu
bırakana kadar yüksek ateşte pişirin. Ciğerlerin suyu azalınca ocağın altını
kısın ve yaklaşık beş dakika kavurun.
Servis yaparken
üzerine taze çekilmiş karabiber serpin.
Arzu edilirse kimyon,kırmızı
pul biber ve limon suyu ile de tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.
ben ciğer yemiyorum ama görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBayılırım ciğere ve her türlü sakatata. Harika görünüyor gerçekten de, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil