MALZEMELER
4-5 patates
4 parça biftek
1 büyük boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Kıyılmış maydanoz
Ayçiçeği yağı
Tuz,karabiber
SOS İÇİN
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Su, tuz, karabiber, kimyon
Etleri şerit halinde doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp
zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Etleri ve tereyağını soğanın üzerine ekleyip önce yüksek
ateşte daha sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar
pişirin. Tuz, karabiber ekleyip ocaktan alın.
Patateslerin kabuklarını soyup irice rendeleyin ya da çok
ince doğrayın. Kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzün ve kızgın yağda kızartın.
Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Çukur bir kabın içinde rendelenmiş sarımsağı ve yoğurdu
karıştırın, tuzunu ilave edin.
Sos için salçaları zeytinyağında iki dakika kavurun. Sos
kıvamına gelinceye kadar azar azar su ilave edin ve birkaç dakika pirin. Tuz,
karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
Servis tabağına kızarmış patatesleri yayın. Orta kısmına bir
miktar sarımsaklı yoğurt gezdirin. Etleri yerleştirip bir miktar sos ekleyin.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
harika bir sey buuuu, elimize saglik.hemen yapmak istiyorum
YanıtlaSil:) Şimdiden afiyet olsun diyorum o halde.
SilTeşekkürler.