Yurt dışında yaşamanın birçok avantajı olduğu doğrudur. Bunlardan bir tanesi de zengin dünya mutfaklarına ulaşmanın kolay ve seçenekli olmasıdır... Aynı sokakta dünyanın birçok farklı mutfağına ulaşmak mümkün. Farklı lezzetler, farklı sunumlar doğal olarak bizim de damak zevkimizi zenginleştiriyor.
Bugün ki tarifimiz benim çok sevdiğim ‘’Vietnam
Mutfağı’’ndan. (Ben tarifi baharatlar konusunda biraz sadeleştirdim). Uzak Doğu
Mutfağı’a merak duyanların çok hoşuna gidecek bir tarif paylaşıyoruz bugün.
Haydi o zaman bakalım ortaya neler çıkacakJ
MAZLEMELER
500 g dana kuşbaşı
250 g minik tüm mantar
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy havuç
Yarımşar renkli biber ( kırmızı, yeşil, sarı )
Yarım çay bardağı basmati pirinç
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
HATIRLATMA: Bütün
sebzeler mantar hariç şeritler halinde doğranmalı. Mantarları bütün olarak
pişireceğiz!...
HAZIRLANIŞI
Wok tavanın içinde zeytinyağıyla birlikte kuşbaşı doğranmış
dana etine tuz ekleyip pişirin.
Etler suyunu suyunu çekip kavrulunca havuçları ekleyin.
Havuçlar piştikten sonra renkli biberleri ilave edin.
Sebzeleri çok fazla pişirmeden sırasıyla mantarı, onun ardından kabakları ilave
edin. Bu
yemeğin farkı sebzelerin az pişirilerek yenmesidir. Olabildiğince az pişirmeye
çalışın.
Sebzeler suyunu çekmeden hemen önce basmati pirinci de ekleyip
üzerine bir su bardağı kadar sıcak su ilave edin.
Soya sosunu ve karabiberi de ekledikten sonra ocağın altını
kısın ve tavanın kapağını kapatın.
5-6 dk sonra sebzeli dana sote yemeğiniz servise hazır.
Ben yemeğimi; favorim olan soğanlı baget ekmeği ile servise
sundum. Farklı ekmek çeşitleriyle siz de kendi yemeğinizi taçlandırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
ellerine saglik canim :-) Cok istah acici gözüküyor :-)
YanıtlaSil