1 paket ıspanaklı tortelloni
2 adet orta boy havuç
250 g minik mantar
Yarım çay bardağı bezelye
1 adet brokoli
2 kutu krema
Yarım bağ maydonoz
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı
İsteğe göre kiraz domates
Rendelemek için parmesan
HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
Brokoliyi yıkayın ve çiçek kısımlarını küçük parçalara
ayırın. Saplarını halka halka doğrayın.
Bir tencerenin içine bezelye, havuç ve brokoliyi koyup
tuzunu atın. Su kaynadıktan 4 dk sonra bütün sebzelerin suyunu süzün.
Sebzelerden geriye kalan su ile tortelloni makarnaları
haşlayın. Kaynama başladıktan 5 dk sonra tortelloni makarnaları süzekten
geçirin.
Geniş ve derin bir kabın içine bir miktar zeytinyağı ve
mantarları koyup mantarları soteleyin.
Mantarlar kızardıktan sonra sarımsak tozunu ekleyin. Bir iki
dakika sonra krema, bir miktar tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin.
Krema kaynadıktan sonra tortelloni makarnaları ve sebzeleri
aynı kremanın üzerine ilave edin. Hafifçe karıştırın. Ocağı en düşük ısıya
getirin. Bütün tatların birbirini özümsemesi için bir iki dk daha kendi haline
bırakın.
Servis yaparken üzerine bol miktarda parmesan rendeleyin.
Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
ÖNERİ: Tarifin orjinalinde kiraz domatesler de vardı.
Dilerseniz mantarlarla birlikte kiraz domatesleri bütün olarak
pişirebilirsiniz. Tat olarak domatesli ya da domatessiz çok bir fark
olmuyor.Tercih size kalmış.
Yorumlar
Yorum Gönder