JURASSİC PARK,ADANA




Herkese merhaba;
Bir Adanalı olarak hemen hemen  her yaz tatilinde Adana’ya gideriz. Oğlum gezmeyi  ve evin dışında vakit geçirmeyi seven bir çocuk. Hal böyle olunca biz de çocukla gidilecek mekanlara gitmeye çalışıyoruz. Adana sıcağında uzun süre çocuk parklarında vakit geçirmek  bir hayli zor oluyor. Böyle durumlarda biz de alternatif mekan arayışlarına giriyoruz mecburen.





Yemeğe gidilecekse içinde  oyun alanı olan mekanları tercih ediyoruz ya da arkadaşlarla buluşacaksak yine çocuğun da sıkılmadan vakit geçirebileceği cafeleri tercih ediyoruz.


Bu yılki tatilimizde yeni bir mekan keşfettik: Jurassic Park… Normalde dinozorlara hiç ilgim yoktur. Çocuklu bir insan olmasam sırf dinozor göreceğim diye de gitmezdim. Ama söz konusu çocuk olunca ayaklarım koşa koşa gidiyor. Selim de zaten kıştan beri bir dinozor merakı içindeyken bir gidelim dedik. Ulaşımı da oldukça kolay. Çabucak gidiverdik.




Doğal ve açık alanları sevenler için oldukça güzel bir mekan olmuş. Çok da huzurlu bir ortamı var.
İrili ufaklı dinozor maketlerinden oluşuyor. Bir an gerçek zannediyor insan. Bazı dinozor maketleri, yanından geçerken ses çıkarıyor ve kısmen de olsa hareket ediyor. İşte tam da bu esnada gerçekmiş gibi bir hisse kapılıyor insan.



İtiraf ediyorum: Jurassic Park’a ilk gidişimizde Selim bu sesler ve hareketler esnasında biraz korktu. Ama sonra anlatınca onların gerçek olmadığını rahatladı ve daha bir merakla inceledi dinozor maketlerini. O kadar çok beğendi ki ikinci kez gitmek zorunda kaldık J
İkinci gidişimize teyzesi ve eniştesi de eşlik etti bize.


Bizim minik kaşif biz ona ne anlattıysak bilmiş bilmiş teyzesine, eniştesine anlatmaya başladı. Neymiş efendim; onlar maketmiş, gerçek değilmiş, korkacak bir şey yokmuş vb… Bak seeenn


Neyse biz fotoğraflar çekerken Selim de oyun parkında bol bol oynadı; dinozorlar, salıncaklar, kaydıraklar vb.. derken oradan hiç ayrılmak istemedi.


Kapalı mekanlarda sıkılan, doğal ortamda çocuklarını koşarken merakla
keşif yaparken görmek isteyen ebeveynler için mükemmel bir alternatif.



Çocuklarınız koştururken siz park içindeki cafede bir şeyler yiyip için, huzurun tadını çıkarın.
Adana’ya yolu düşen ya da orada ikamet eden herkesin özellikle de çocuklu ailelerin mutlaka gitmesi gereken bir mekan. Biz gittik gördük beğendik.  Umarım siz de beğenirsiniz.


Adres:
100 yıl mah. 85183 sk. No:7 Çukurova/Adana (Tüyap Fuar Alanı Karşısı)

Telefon:0322 256 37 37
Gsm: 0553 155 59 95

Ücret Bilgilerimiz: Sivil:8 tl
Öğrenci:5 tl
0-3 Yaş Arası Ücretsiz




Jurassic Park'ın içerisinde;
*33000 m2 alanın içerisine yerleştirilmiş 54 adet harekete ve sese duyarlı büyüklü küçüklü ve dev dinazorlar,
* 6 adet jetonla çalışan binek oyuncak
* 2 adet jetonla çalışan masal ağacı
* Çoçuklarınızın binip eğleneceği Pony ve Midilli atlar
* Zıpzıp ve Top havuzu.
* 1 adet ışıklarıyla ve suyun eşsiz dansıyla büyüleyen Süs Havuzu
* Kum havuzu
* Ailenizle beraber oturup dinlenebileceğiniz kamelyalar
* 3 adet çeşitli oyun parkları bulunmaktadır.




Yorumlar