MALZEMELER
5 adet yufka
Galeta unu
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
5 yemek kaşığı süt
İÇ HARCI İÇİN
200 gram kıyma
Yarım bağ maydanoz
Yarım çay bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı su
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kimyon
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Soğanları küçük küçük doğrayıp kıymayla kavurun.
Salçayı ekleyip kavurduktan sonra bulguru ve yarım çay
bardağı suyu da ekleyin.
Piştikten sonra ceviz, baharat ve maydanozları ekleyip
karıştırıp bir kenarda bekletin.
Tereyağını eritip sütle karıştırın.
Yufkayı tamamen açıp bir fırça ile her yerine eritilmiş
tereyağı ve sütlü karışımı sürün.
Ardından yufkayı ortadan ikiye katlayın ve dört eşit
üçgenler elde edecek şekilde kesin.
Bu katlama ve yağlama işlemini bütün yufkalara uygulayın.
Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara
böreği sarar gibi (ama sigara böreğinden daha geniş olacak şekilde sarın.)
Sonra suyu az açıp çeşmenin atına tutun.
Suyunu hafifçe sıkıp direk galeta ununa bulayıp öyle
pişirin.
Önceden ısıtılmış alt-üst ayarlı 200 derece fırında üzeri
kızarana dek pişirin.
İsterseniz derin yağda altın sarısı renk alıncaya kadar da
kızartarak servise sunabilirsiniz.
NOT: Eğer buzluğa kaldırıp daha sonra çıkarmak isterseniz, börekleri
sardıktan sonra galeta ununa bulamadan buzluğa koyabilirsiniz. Çıkardıktan
sonra buzu çözülene kadar bekleyin.
Afiyet olsun.
Oowwww mamma mimaaaa! Görüntünün muhteşemliği karşısında gözlerim kamaştı doğrusu, ellerinize sağlık. İlk fırsatta ben de denemek istiyorum.
YanıtlaSilBu arada çocukların masalsı dünyası sloganıyla yola çıktığım Kids of City isimli sayfama sizi de beklerim. Sevgilerimle :)
http://www.kidsofcity.com