MALZEMELER
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
100 gram eritilmiş tereyağı
1 paket yufka
İÇ HARCI İÇİN
4 orta boy patates
3 adet yeşil soğan
Tuz, karabiber, kimyon ve muskat rendesi
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp bir kaba alın. İçine yeşil soğanları doğrayıp
baharatlarını ekleyin. İç harcınız hazır. Dilediğiniz malzemeyle iç harcınızı
hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Çukur bir kabın içine sütü, yumurtayı ve eritilmiş
tereyağını koyup güzelce çırpın.
Yufkayı tek kat açın.
Yufkanın her yerine bir fırça yardımıyla hazırladığınız
karışımdan sürün.
İç harcı yufkanın her yerine eşit miktarda yayın.
Yufkanın her iki tarafını hafifçe iterek elinizle dengeli
büzgüler elde dedin.
Hazırladığınız böreği yağlı kağıt serili fırın tepsisine
bitişik bir şekilde dizin.
Artan sütlü karışımı böreğin üzerine eşit bir miktarda
dağıtın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek
pişirin. Afiyet olsun
Ellerinize sağlık nefis
YanıtlaSilBu böreğe bayıldım ellerine sağlık 👍👍
YanıtlaSilBu böreğe bayıldım ellerine sağlık 👍👍
YanıtlaSil