PİLELİ BÖREK


MALZEMELER
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
100 gram eritilmiş tereyağı
1 paket yufka

İÇ HARCI İÇİN
4 orta boy patates
3 adet yeşil soğan
Tuz, karabiber, kimyon ve muskat rendesi

HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp bir kaba alın. İçine yeşil soğanları doğrayıp baharatlarını ekleyin. İç harcınız hazır. Dilediğiniz malzemeyle iç harcınızı hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Çukur bir kabın içine sütü, yumurtayı ve eritilmiş tereyağını koyup güzelce çırpın.
Yufkayı tek kat açın.
Yufkanın her yerine bir fırça yardımıyla hazırladığınız karışımdan sürün.
İç harcı yufkanın her yerine eşit miktarda yayın.
Yufkanın her iki tarafını hafifçe iterek elinizle dengeli büzgüler  elde dedin.
Hazırladığınız böreği yağlı kağıt serili fırın tepsisine bitişik bir şekilde dizin.
Artan sütlü karışımı böreğin üzerine eşit bir miktarda dağıtın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Afiyet olsun



Yorumlar

Yorum Gönder