Herkese merhaba; pırasa sever misiniz? Ben çok severim.
Özellikle de zeytinyağlı, havuçlu ve pirinçli olursa bir de üzerine limon
sıkılırsa…. Bu tarifim de pırasanın başka bir güzel hali. İpek’e hamileyken
lise arkadaşımın evinde yemiştim. Tadı damağımda kalmıştı o günden beri. Pırasa
sezonu da gelince hemen yapmak istedim. Ve neredeyse haftada bir pişirir olduk
bu lezzetli pırasa böreğini. Saadet teyzemin tarifiyle yazıyorum şimdi tarifi.
Saadet teyzem ellerine sağlık. Tarif için çok teşekkür ediyorum, ellerinden
öperim.
MALZEMELER
3-4 adet pırasa
5 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı süt
Pane harcı
Tuz
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü haşlayın. Tavuklar soğuduktan sonra, tavukları
elinizle didikleyip küçük parçalara ayırın.
Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın. Geniş bir kabın içine
bir miktar sıvıyağ koyup pırasaları iyice pişirin. Pişen pırasaların üzerine 2-3
yemek kaşığı tavuk suyu, tuz, karabiber ve haşlanmış tavuk göğsünü ekleyip bir
iki dakika daha pişirin.
Yufkayı ortadan ikiye katlayın. Katladığınız yufkayı dört eşit üçgen elde edecek şekilde kesin.
3 yemek kaşığı sıvıyağ ve sütü karıştırın.
Her katın arasına
sütlü karışımdan sürüp iç harcı yerleştirin.
Yufkaları sardıktan sonra suya batırıp çıkarın ve fazla
suyunu sıkın.
Ardından pane harcına bulayıp fırın tepsisine dizin.
Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında börekler kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder