MALZEMELER
1 kg kabak
1 adet orta
boy soğan
1 adet orta
boy domates
1 diş
sarımsak
1 yemek
kaşığı domates salçası
Tuz,
karabiber, zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Kabakları
uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Sonra
kabakları ince ince doğrayın.
Soğanları ve sarımsağı
küçük küçük doğrayıp zeytinyağında rengi pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından
salçayı ekleyip bir iki dakika karıştırarak kavurun.
Karabiber ve
tuzunu ekleyip karıştırın.
Kabakları ve
en üste de küçük küçük doğranmış domatesler ekleyin.
1 su bardağı
su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Yemeğin suyu
kaynayınca kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder