KABAK YEMEĞİ


MALZEMELER
1 kg kabak
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Sonra kabakları ince ince doğrayın.
Soğanları ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında rengi pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından salçayı ekleyip bir iki dakika karıştırarak kavurun.
Karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırın.
Kabakları ve en üste de küçük küçük doğranmış domatesler ekleyin.
1 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Yemeğin suyu kaynayınca kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Afiyet olsun.

Yorumlar