Herkese merhaba;
Berlin’de yaşarken anneannem ayda bir lahmacun yapar herkesi
yemeğe çağırırdı. Hamuru mayalar, merdaneyle açar, kıymalı harcın bütün
malzemelerini elinde doğrar, tek tek her birini içlerdi. Bir tepsiye dört tane
sığacak şeklide lahmacun yerleştirip bir yandan pişirir bir yandan diğerlerini
hazırladı. Ertesi gün de bel ağrısından eklem ağrısından yataklık olurdu. Ama
yine de lahmacun yapmaktan vazgeçmezdi. Ne zaman lahmacun lafı duysam aklıma
anneannemin mutfaktaki halleri gözümün önüne gelir. Ben ne zaman lahmacun
yapmaya niyet etsem hemen üşenir vazgeçerdim. Geçen gün kıymalı pide yaptığım
hamurla biraz da lahmacun yapayım dedim. Bakalım nasıl olacak? Denemekten zarar
gelmez dedim. Selim de lahmacunu çok sever diyerek dört beş tane de lahmacun
yaptım. İpek’i emzir altını değiştir derken fırında biraz fazla kalmış ve
kenarları kıtır kıtır olmuştu. Bir şey dikkatimi çekti sonra. Kıymalı pidenin
hamuruyla ve iç harcıyla aynı olmasına rağmen lahmacunun tadı çok farklı oldu.
İkisinin de lezzeti harikaydı. Lahmacun yapmak isteyenler kıymalı pide tarifime bakabilir. Şimdiden
afiyet olsun.
http://merininmutfagi.blogspot.com.tr/2016/08/kiymali-pide-tarifi.html
Yorumlar
Yorum Gönder