MALZEMELER
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Tuz, zeytinyağı
2 su bardağı bezelye
HAZIRLANIŞI
Havuçları soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
Patatesleri küp küp doğrayın.
Bir tencerenin içine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı koyup
havuçları koyun.
Havuçların rengi değişinceye kadar pişirin.
Ardından patatesleri de 2-3 dakika pişirip salçayı da
ekleyin.
Salçanın rengi değişince bezelyeleri ekleyip 2-3 dakika daha
pişirdikten sonra bir su bardağı suyu ekleyip baharatlarını ilave edin.
Yemeğiniz kaynayıncaya dek yüksek ateşte, kaynadıktan sonra
kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder