AFACAN RESİMLER




Herkese merhaba, kitaplar artıyor, kitaplık raflarından kitaplar taşıyor, kitap fiyatları artıyor. Ben de bu duruma çözüm olarak kütüphaneye üye oldum sonunda. Bugün paylaşacağım kitabı da kütüphaneden aldım. 

İtalo Calvino’nun çocuklar için yazdığı  kitaplardan birisi: Afacan Resimler.

95 sayfadan oluşan kitapta tam sayfa resimler yer alıyor. Lodolinda adında bir kız çocuğunun resim yapmayı çok sevdiğini anlatarak başlıyor kitap. Lodolinda, neşeliyken laleler, kelebekler; kızgın olduğunda timsahlar, yarasalar; ağlamaklı olduğunda salkım söğütler; kendini iyi hissettiğinde ise karnabahar ve koyun resimleri çiziyor.
Günlerden bir gün  annesi ve babası Lodolinda’yı arkadaşlarının oğlu Federiko’yla evde yalnız bırakıp gezmeye gidiyor. Lodolinda, Federiko’dan hiç hoşlanmıyor. Odasına gidiyor ve hissettiği bu duyguları resme döküyor. Federiko da onun yanına geliyor ve  Derken bir resim atışması başlıyor. Ayrı resim kağıtlarında başlayan atışma aynı resim kağıdına çizilen resimlerle tatlıya bağlanıyor mu dersiniz? Acele cevap vermeyin!
resim yapmaya başlıyor.
Çocuklarla üzerine sohbet edilecek birçok kavramın ve duygu durumlarının olması kitabı benim için daha etkileyici hale getirdi. Kendi kitaplığımda da olmasını istediğim kitaplardan biri oldu.
Kitabın arka kapağında yer alan yaş cetveline göre  5, 6, 7, ve 8 yaş çocukları için yazılmış bir kitap.

Yazan: İtalo Calvino
Resimleyen: Giulia Orecchia
Çevirmen: Filiz Özdem
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı:95

Yorumlar

  1. Bursa/Nilüfer kütüphanesi mi ? Kitabın kemirilmiş uç kısmından Nilüfer kütüphanesi diye tahmin ediyorum :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder