L'NİN LİSTELERİ


‘’Sözcükler Cemile’ye doğru uçtular; değerli çakıl taşları gibiydiler.’’
Agnes de Lestrade, Büyük Sözcük Fabrikası

Kitap Özeti ve İnceleme
Bazıları için ajanda kullanmak, günlük yazmak alışkanlık haline gelen yazma davranışlarındandır. Bazılarımız ise listeler hazırlar. Neden liste hazırlarız? Liste hazırlamak kendimizi nasıl hissettirir? Liste hazırlamak hayatımızı kolaylaştırır mı? Hazırladığımız listeler her zaman yararlı olur mu? Listeye yazdığımız maddelerin hepsini uygulamak mümkün müdür? Kaç çeşit liste hazırlayabiliriz? Peki ya hazırladığımız listenin hiçbir maddesini yerine getiremezsek? Kitabı okurken ve okuduktan sonra aklımda bir sürü kaldı. Yukarıda yazdıklarım bu sorulardan sadece birkaçı. L’nin Listeleri, çocuklarla ve yetişkinlerle etkileşimli okuma için hayatın içinden konulara değinen çok keyifli bir kitap.

L, liste yapmayı çok ama çok seviyor. Onun her durum için özenle hazırlığı listeleri var. L’nin Listeleri, saymakla bitmiyor: En iyi atıştırmalıklar listesi, umutsuzluk anında yapılacaklar listesi, pazar günü yapılabilecekler listesi, en sevdiğim kıyafetler listesi vb.
Yılbaşına çok az zaman kalmışken birden listeler işe yaramaz hale geliyor. Üstelik L'nin anne ve babası uzun zamandır Hindistan'da iş seyahatindeler. L hayatında ilk kez anne ve babası yanlarında olmadan ablasıyla birlikte bir yılbaşı gecesi geçirecek. Bir de Cem var. Bir anda her şey birbirine karışıyor ve ortaya bir sürü sorun çıkıyor. L'nin bu sorunlara bir çözüm bulması gerekiyor.

Yayınevi: Kırmızıkedi Çocuk
Yazar: Nazlı Deniz Güler
Çizer: Oğuz Demir
Sayfa Sayısı: 80

Yorumlar