SERİ ÇOCUK KİTAPLARI 1: CANAVAR AKADEMİSİ

 

Martin Widmark’ın yazıp Christina Alvner’in resimlediği Canavar Avcıları adlı üç seriden oluşan kitapların ilki olan Canavar Akademisi Ali Arda’nın çevirisiyle Pegasus yayınlarından yayınlanmıştır. Kitabın ilk sayfalarında tıpkı Roald Dahl’ın kitaplarında olduğu gibi karakterlerle tanıştığımız bir bölüm yer alıyor. Siyah beyaz çizimlerden oluşan kitabın yazı puntoları ve satır aralığının genişliği okumayı kolaylaştırıyor. Geçen yıl TÜYAP kitap fuarında oğlum (2. Sınıf) kendisi için seçtiği bu kitabı çok severek okudu. Kitabı çok sevince serinin diğer kitaplarını aldık. Diğer kitapları da heyecanla okudu.




10 numaralı canavar avcısı olacak olan Nelly, küçük bir kız çocuğudur. Annesi, babası ve köpeği London ile birlikte yaşarlar. Karanlık bir sonbahar günü evlerinde otururlarken Hannibal Amca’dan gelen bir davetle hikaye başlar. Hep birlikte Hannibal amcanın evindeki davete giderler. Orada yakalarında rozet olan birçok yaşlı konukla karşılaşırlar. Nelly bir süre sonra sıkılıp şatoyu keşfe çıkar. 

Şatonun uşağı Nelly’i eskimiş bir kapıdan geçirir. Nelly orada Bayan Lena Steva ile tanışır. Lene Steva Canavar Akademisi’nin öğretmenidir. Nelly’e vampirler hakkında bilgiler verir. Bulundukları yer sıraları, yazı tahtası, masalarıyla tam bir sınıf ortamıdır. Öğretmen, Nelly’e bir her gün fırçalayıp diş ipi kullanmasına rağmen diş ağrısından kurtulamayan bir vampiri yenme ödevi verir. Nelly, öğretmenin verdiği ödevi yaparak 10 numaralı canavar avcısı olmayı hak eder. Bundan sonraki ders için yaz tatilinin gelmesini sabırsızlıkla beklemeye başlar.

Canavar Avcıları’nın ilk kitabı olan Canavar Akademisi 2003 yılında İsveçli çocukların oylarıyla en iyi çocuk kitabı ödülünü alan heyecan ve macera dolu kitabı son sayfasına kadar bırakamayacaksınız.


Canavar Avcıları serisinin tüm kitapları:

Canavar Akademisi

Wittwn Dağı Büyücüleri

Kurt Adamlar

 

Kitabın Adı: Canavar Akademisi 1

Yazar: Martin Widmark

Çevirmen: Ali Arda

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 86

 

Yorumlar