HAYALGÜCÜ VE SANAT HAKKINDA KİTAPLAR; HAYALİMDEKİ BAHÇE

 

A

ndrew Larsen'in Hayali Bahçem’i; istediğiniz ama sahip olamadığınız bir şeyi yaratmak için hayal gücünüzü kullanma hakkında büyüleyici bir hikayeyle birlikte; sanatın neşesini ve sevdiğiniz biriyle bir şeyler yaratmanın eğlencesini sunuyor.

Theo’nun büyükbabası, bahçeli bir evinden daha küçük ve balkonu çok fazla rüzgar alan yüksek bir apartman dairesine taşınmak zorunda kaldıktan sonra torunu Theodora ile birlikte çiçek ve bitki eksikliğine, "hayali" bir bahçeyi tasvir eden büyük tuvaller boyayarak bir çözüm buluyor. Hayali Bahçem, büyükbaba ile torun arasındaki sevgi dolu bir ilişkinin tasviri olmasının yanı sıra hem çocukların hem de yetişkinlerin hayatındaki sanatsal faaliyetin gücüne ve önemine bir övgü yapılması bakımından oldukça keyifli bir kitap.

Fakat yine de böylesine rüzgarlı bir balkona konulan tuvaller (boyalı çiçekler) için çok rüzgarlı olup olmayacağı sorusunu akla getiriyor. Çünkü eğer balkondaki, saksılar ve benzeri bitkiler rüzgara dayanamıyorsa Poppa'nın ve Theodora'nın hayali bahçesini boyadığı tuvaller de büyük olasılıkla aynı rüzgara karşı dayanıksız olabilir.

Gerçek bir çiçek dikmeyi imkansız kılacak kadar çok rüzgar alan bir balkona bir bahçe boyamayı büyükbabanın ve torununun uygun bahçe alanı ikilemine yaratıcı bir çözüm bulmaları bakımından oldukça değerli olsa da gerçek çiçekler için, küçük bir bahçe için belki rüzgarı engellemek için bir tente ile veya bir tür ağır ve kalıcı bir perde koyarak gerçek bir bahçe yapılabilirdi. Hayali bahçenin yanında, aynı zamanda balkonun korumalı bir bölümünde gerçek küçük bir bahçecik olmasını da beklerdim. Irene Luxbacher'in eşlik ettiği çizimler parlak ve oldukça etkileyici. Çizimler; fırça, sulu boya, kağıt ve kumaşla renklendirilmiş basit kalem ve mürekkep çizimleridir. Irene Luxbacher'ın kalemi, mürekkebi ve kolaj resimleri, adeta büyükbaba ve torununun projesinin heyecanını yansıtıyor. Sayfalarda bol miktarda beyaz alan bulunan oldukça boş apartman manzaraları, hayali bahçenin muhteşem renkli manzarasını gözler önüne seriyor.

Büyükanne ve büyükbabaları ve torunlarını içeren ilgi çekici hikayeler arayanların yanı sıra, sanatsal aktiviteler içeren çocuk kitaplarıyla ilgilenenlerin oldukça hoşuna gidecektir.

Kitap Adı: Hayali Bahçem

Yazar: Andrew Larsen

Resimleyen:    Irene Luxbacher

Yayınevi: Meav Yayıncılık

Sayfa Sayısı: 36

 

 


Yorumlar