MALZEMELER
5 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
150 gr kaşar peyniri
150 gr beyaz peynir
Yarım bağ maydanoz
Bir miktar çörek otu
5 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
150 gr kaşar peyniri
150 gr beyaz peynir
Yarım bağ maydanoz
Bir miktar çörek otu
HAZIRLANIŞI
Yoğurdu,yumurtayı,kabartma tozunu ve sıvı yağı çukur bir kapta güzelce çırpalım.Bunlar bir kenarda beklesin.Biz de o arada maydanozları ince ince doğrayalım.Peynirleri rendeleyelim ve güzelce karıştıralım.Yağlı kağıdı tepsiye alıp üzerine bir kat yufkayı koyalım ve her tarafını yoğurtlu sosumuzu her tarafına sürelim.Aynı işlemi üçüncü ve beşinci kat için de tekrarlayalım.İkinci ve dördüncü katlara da peynirli harcımızı yerleştirelim.En üst kata yoğurtlu harcı döktükten sonra üzerine çörek otu serpelim.180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.Sıcak sıcak servise sunalım.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder