500 gr kıyma
1 kaşık tereyağı
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 kg dolmalık kabak
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
HAZIRLANIŞI
Bu yemeği ilk kez İstanbul’da bir davette yemiştim. Çok
beğenip hemen not almıştım. Antakya’nın mı yoksa Kilis’in mi yemeği tam olarak
bilmiyorum. Her iki yöre de birbirine çok yakın. Sonuç olarak aynı bölgenin
aynı coğrafyanın yemeği. Bilmeyenler mutlaka bu lezzeti tatsınlar, bambaşka bir
tatla karşılaşacaksınız.
Kıymayı bir tencereye alın ve kendi yağında kavurun.
Kıymalar suyunu bıraktıktan sonra küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin.
Soğanları da güzelce kavurun. Ardından tereyağını ilave edin. Haşlanmış
nohutların kabuklarını ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Ve tencerenin içine ilave
edin. Baharatlarını da ekleyip karıştırın. 5-6 dakika kavurduktan sonra ılıması
için bir kenarda bekletin.
Kabakları güzelce yıkayıp dolma oyacağı ile oyun. Kabaklarınızın
boyu uzunsa yaklaşık bir parmak uzunluğunda kesin. Üst kısımlarını dolma
oyacağının kenarıyla ya da çatalla hafifçe süsleyerek çizikler atın. Kabakları
güzelce kurulayın ve bir tavada bol yağda güzelce her tarafını kızartın.
Bütün malzemeler ılıdıktan sonra kabakların içini, iç
malzeme ile dikkatli bir şekilde elinizle doldurun. Doldurduğunuz kabakları
tencereye dizin. Doldurma işlemi bittikten sonra bir kase suyun içine salçayı
koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız salçalı suyu tenceredeki kabakların üzerine
dökün. Yarım saat kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzerine sarımsaklı ya
da sade yoğurtla ve salçalı suyu ile servis yapın.
Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilziyafet sofralarına çoook yakışır
:)))))
Teşekkürler canım,afiyet olsun:)
YanıtlaSilnefis bir yemeğe benziyor canım,mutlaka denemeli,ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım çekti, yapan olsa da yesek...
YanıtlaSilnefis bişeye benziyor.ellerine sağlık Meri...
YanıtlaSilen sevdigim kabak dolmasıdır ve kilis yöresine aittir.ellerine saglık.
YanıtlaSilSevdim adini...))
YanıtlaSilGoruntude masallah ama zahmetli gibi gozukuyor cunku kabaklar yumusadiktan sonra icini doldurmak zor oluyor sanirim..
Sevgiler...
Eee biraz zahmetli oluyor tabi...Ama gülü seven dikenine katlanır hesabı yapılıyor isteyince:)Bu lezzet için zahmete değe canım.Afiyet olsun.
SilNefis görünüyor, mutlaka denemeliyim. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSilYorumlar için teşekkürler hanımlar.Mutlaka deneyin.Çok lezzetli bir yemek.
YanıtlaSilismine bayildim ben bunu ama :-)
YanıtlaSilafiyet olsun....
Nefis bir yemek bu sevgili Meri. Sebzesiyle, etiyle, baklagiliyle. Kabak mevsimi geldiğinde mutlaka yapacağım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler,
Teşekkürler hanımlar,afiyet olsun:)
YanıtlaSilçok değişik bir yemek ellerinize sağlık... damağıma kesinlikle hitap eder diye düşünüyorum... yeni bir üyel olarak sizi de bloguma bekliyorum http://yasemininlezzetleri.blogspot.com/
YanıtlaSilÇok değişik. Gerçekten hayat yiyince güzel :)
YanıtlaSilmmm..
YanıtlaSilmiss mis..
ellerine sağlık canım.
çok güzel görünüyor..
muhabbetle...
:)