ŞIHILMAHŞİ




 MALZEMELER

500 gr kıyma
1 kaşık tereyağı
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 kg dolmalık kabak
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon


HAZIRLANIŞI

Bu yemeği ilk kez İstanbul’da bir davette yemiştim. Çok beğenip hemen not almıştım. Antakya’nın mı yoksa Kilis’in mi yemeği tam olarak bilmiyorum. Her iki yöre de birbirine çok yakın. Sonuç olarak aynı bölgenin aynı coğrafyanın yemeği. Bilmeyenler mutlaka bu lezzeti tatsınlar, bambaşka bir tatla karşılaşacaksınız.
Kıymayı bir tencereye alın ve kendi yağında kavurun. Kıymalar suyunu bıraktıktan sonra küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin. Soğanları da güzelce kavurun. Ardından tereyağını ilave edin. Haşlanmış nohutların kabuklarını ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Ve tencerenin içine ilave edin. Baharatlarını da ekleyip karıştırın. 5-6 dakika kavurduktan sonra ılıması için bir kenarda bekletin.




Kabakları güzelce yıkayıp dolma oyacağı ile oyun. Kabaklarınızın boyu uzunsa yaklaşık bir parmak uzunluğunda kesin. Üst kısımlarını dolma oyacağının kenarıyla ya da çatalla hafifçe süsleyerek çizikler atın. Kabakları güzelce kurulayın ve bir tavada bol yağda güzelce her tarafını kızartın.
Bütün malzemeler ılıdıktan sonra kabakların içini, iç malzeme ile dikkatli bir şekilde elinizle doldurun. Doldurduğunuz kabakları tencereye dizin. Doldurma işlemi bittikten sonra bir kase suyun içine salçayı koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız salçalı suyu tenceredeki kabakların üzerine dökün. Yarım saat kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurtla ve salçalı suyu ile servis yapın. 
Afiyet olsun.








Yorumlar

  1. ellerine sağlık canım
    ziyafet sofralarına çoook yakışır
    :)))))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım,afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  3. nefis bir yemeğe benziyor canım,mutlaka denemeli,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Canım çekti, yapan olsa da yesek...

    YanıtlaSil
  5. nefis bişeye benziyor.ellerine sağlık Meri...

    YanıtlaSil
  6. en sevdigim kabak dolmasıdır ve kilis yöresine aittir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  7. Sevdim adini...))
    Goruntude masallah ama zahmetli gibi gozukuyor cunku kabaklar yumusadiktan sonra icini doldurmak zor oluyor sanirim..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eee biraz zahmetli oluyor tabi...Ama gülü seven dikenine katlanır hesabı yapılıyor isteyince:)Bu lezzet için zahmete değe canım.Afiyet olsun.

      Sil
  8. Nefis görünüyor, mutlaka denemeliyim. Ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Yorumlar için teşekkürler hanımlar.Mutlaka deneyin.Çok lezzetli bir yemek.

    YanıtlaSil
  10. ismine bayildim ben bunu ama :-)

    afiyet olsun....

    YanıtlaSil
  11. Nefis bir yemek bu sevgili Meri. Sebzesiyle, etiyle, baklagiliyle. Kabak mevsimi geldiğinde mutlaka yapacağım.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler hanımlar,afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  13. çok değişik bir yemek ellerinize sağlık... damağıma kesinlikle hitap eder diye düşünüyorum... yeni bir üyel olarak sizi de bloguma bekliyorum http://yasemininlezzetleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. Çok değişik. Gerçekten hayat yiyince güzel :)

    YanıtlaSil
  15. mmm..
    miss mis..
    ellerine sağlık canım.
    çok güzel görünüyor..
    muhabbetle...
    :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder