BİR ÇİFT MİSAFİRİMİZ VAR BALKONDA


 BİR  ÇİFT MİSAFİRİMİZ VAR BALKONDA

Türkiye tatilinden döneli neredeyse iki hafta oldu. Bir sürü tarif birikti. Fırsat bulup da yayınlayamıyorum bir türlü. Normalde insanlar tatilden hafifleyerek özlemlerini gidererek döner. Fiziksel ve ruhsal hafiflemektir tatil. En azından benim için bir zamanlar öyleydi. Bu kez öyle olmadı. Yapılacaklar listesindeki hiçbir şey yapılamadı, gezilecek yerler kaldı. Üzerine iki kat yorgunluk ve bitkinlik eklendi. Eşim işi gereği iki hafta önce döndü eve. Biz Selim’le baş başa bir tatil yaptık J
Ama ne tatil!.. Yeni yeni huylar (huysuzluk daha doğru olur ) edindi. En büyük problemimiz ‘’uyku’’… Bu güne kadar denemediğimiz metot kalmadı. Gerek modern gerekse geleneksel tüm yöntemleri denedik. Sonuç sıfıra sıfır. Evini yatağını özlemiştir umuduyla geldik evimize ama nafile… Oğlumu kucakta dik bir şekilde sallanarak uyutuyorduk. Hal böyle olunca sırt, bel, omuz, eklem ağrılarıyla uğraşmak zorunda kaldım. Sallanmayı bıraktığım an feryat figan kopuyor.
Şimdi yeni bir yöntem deniyorum. Bakalım olumlu sonuç verecek mi?  Alman uyku tekniğinin biraz yumuşatılmış şekli üzerine çalışıyoruz şimdilik…
Aslında asıl bahsetmek istediğim konu bu değildi, artık nasıl dolduysam dertleşmeye ihtiyaç duymuşum demek ki L
Evde uzun süre olmayınca haliyle ortalık toz pis içinde oluyor. Biz de hafta sonu hazır da havalar güzel gidiyor derken balkonu temizlemeye karar verdik. Fakat karşılaştığımız manzara karşısında bu fikirden ivedilikle vazgeçtik. Cumartesi sabahı balkonda çalı çırpı vardı. Akşamına bembeyaz bir güvercin yumurtası göründü. Ama yumurtanın üzerinde yatan falan yok. Ara ara bakıp gözetledik. Epey bir süre gelen giden olmadı. Ben çok üzüldüm yumurtacık sahipsiz kaldı diye. Sonra dün akşamüzeri bir de baktım ne göreyim? Yumurta sayısı iki olmuş. Ve neyse ki düzenli olmasa da onlara sahip çıkan bir kuş gelmiş. İlk kez böyle balkonuma yuva yapıyor kuşlar hem de çok yakınımıza. Çok hoşuma gitti böyle bir olayın benim balkonumda yaşanması. Onları rahatsız etmemek adına balkonu da servis dışı yaptık bir süreliğine. Bakalım o yumurtadaki minik yavrunun dünyaya gelişine tanık olabilecek miyiz?




Yorumlar

  1. Çok tatlılar ama sizi bir konuda uyarmak isterim. Yıllar önce benim de balkonuma yumurtlamıştı bir güvercin çok sevinmiştim ben de ama onların oldukları yerlerde çok ama çok ufak sineğimsi şeyler de oluyor ve yuvayı bozmadığınız sürece gitmiyorlar. Ben yavruların çıkıp uçmalarına kadar ellemedim ama o küçük sinekler çok başımı ağrıttı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sinem,yuvayı bozmayı bırak onları rahatsız etmemek için balkona bile çıkmıyoruz.Burada havalar da soğudu belki o sineklerden olmaz.Bilemiyorum.Yani vicdanım el vermiyor:( Bakalım inşallah söylediğiniz gibi bir durumla karşılaşmayız inşallah.Yorumunuz ve paylaşımınız için teşekkürler.

      Sil
  2. Cok tatlilar bunlar meryem annem evinde bereket var, herkese nasip olmaz bu kare.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım büyüklerimin dediğine göre tanıdıklarımdan birinin hamileliğine işaretmiş bu yuva olayı.Daha önce bizimkilerin başına gelmiş ve hiç beklenmeyen bir hamilelik haberi almışlar.Ben de bir yerlerden haber bekliyorum.Bakalım kimden alacağız bu güzel haberi :)

      Sil
  3. Cok tatlilar bunlar meryem annem evinde bereket var, herkese nasip olmaz bu kare.

    YanıtlaSil
  4. Allahcc hayırlı doğumlar nasip etsin. Benim yerime de anneye babaya bir avuç buğday atarmısın lütfen:)) Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder