MALZEMELER
1 paket beyaz petibör bisküvi
1 paket kakaolu petibör bisküvi
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 litre süt
Alüminyum folyo
HAZIRLANIŞI
Öncelikle çikolatalı sosu hazırlayalım. Bunun için un, kakao
ve şekeri bir tencerenin içine dökün ve çırpma teli ile homojen bir kıvama
gelene dek karıştırın. İyice karıştıktan sonra sütü ekleyin ve çırpmaya devam
edin. Ardından yumurta sarısını ekleyin. Yüksek ateşte sürekli çırpın. Çikolatalı
sosun üzeri baloncuklar çıkarınca içine margarini ilave edin ve karıştırın. Margarin
eridikten sonra tencereyi ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Dikdörtgen bir tepsi kalıbının içine alüminyum folyo ile
kaplayın. Kalıbın taban kısmını bir parmak kalınlığında çikolata sosu ile
kaplayın. Ardından bir kaşık yardımıyla bütün bisküvilerin arka kısımlarına
çikolatalı sos sürün ve dikey bir şekilde art arda kalıbın içine yerleştirin. Burada
biraz dikkatli olmanız gerekiyor; çünkü sosun kıvamı yoğun olduğu için
bisküviler çabucak kırılabiliyor. Bisküvileri bir kakaolu bir beyaz olacak
şekilde dizin. Yan kısımlara ikişer sıra yan yana gelecek şekilde bisküvileri
dizin. En üst katmanı çikolata sosuyla kaplayın ve bir gün buzdolabında
bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder