MALZEMELER
500 gr kemiksiz tavuk göğsü
1 adet paprika ( büyük kırmızı biber )
150 gr haşlanmış mısır ( ben kavanozda satılanlardan
kullandım )
250 gr mantar
2 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru kekik
4 yemek kaşığı sıvı yağ
PATATES HAŞLAMASI İÇİN MALZEMELER
5 adet büyük boy patates
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
KREMALI SOS İÇİN MALZEMELER
200 gr krema
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu ( ya da büyük bir diş sarımsak )
1 adet tavuk bulyon
Yarım bağ maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 kaşık tereyağ
KÖRİLİ TAVUĞUN HAZIRLANIŞI
Tavukları iyice yıkayın.Doğrama tahtasının üzerinde uzun
ince ( jülyen ) doğrayın. Teflon bir tavayı ocağa alın.Tavanız iyice ısındıktan
sonra sıvı yağ ekleyin.Ardından tavukları yüksek ateşte karıştırarak soteleyin.
Bir taraftan da diğer malzemeleri hazırlayın.Mantarları
yıkayın ve uzunlamasına doğrayın.Biberi
yıkayın ve uzun ince doğrayın. Mısırları da güzelce yıkayın. Tavuklar kızarınca
kırmızı biberleri de tavanın içine ekleyin. Baharatları ilave edin. Biberler
kızardıktan sonra mantarları ekleyin.Mantarlar kızardıktan sonra da mısırı
ekleyin, 2 dk da pişridikten sonra ocaktan alın.Sıcak olarak servise sunun.
Yanında yemek için pilav, erişte, salata da yapılabilir. Ben
kremalı patatesle servis yaptım.
PATATESLERİN HAZIRLANMASI
Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Soyduğunuz
patatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Hepsini doğradıktan sonra bol su ile
yıkayın. Bir tencerenin içine patatesleri alın ve üzerini bir parmak geçecek şekilde su ile
doldurun. Haşlama suyunun içine defne yaprağı ve tuzunu ilave edip kaynatın.
Kaynadıktan sonra bir süzgeçte suyunu süzün. Servise sunun.
KREMALI SOSUN HAZIRLANMASI
Teflon bir tavanın içine tereyağını alın ve ocağa koyun.
Tereyağı eridikten sonra sarımsak tozunu ekleyin. Sarımsaklar kızardıktan sonra
kremayı ekleyin ve karıştırın. Hemen ardından diğer malzemeleri de ilave edin.
Krema bir iki kez kaynadıktan sonra kıvamı koyulaşacaktır. Koyulaşınca ocaktan
alın. Servise sunun. Afiyet olsun.
cok severim korili tavugu... yanindaki esliklciler de tam agzima layik, afiyet olsun yiyenlere demek dusuyor:)
YanıtlaSilTeşekkürler yorum için.İmkan olsa da ikram edebilsem :(
YanıtlaSil