1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
3/4 su bardağı süt
110 gr tereyağ ya da margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta un, şeker, vanilya, kabartma tozu çırpma teli
ile karıştırılır. Sonra süt,eritilmiş margarin ilave edilir ve bir mikser yardımıyla çırpmaya devam
edilir. En son olarak yumurta eklenir ve yaklaşık iki dk çırpılır. Hazırlanan kek
karışımı iki eşit parçaya ayrılır, ayrı kaplara konulur. Bir yandan da cup cake tepsi
kalıbına minik cup cake kağıtları konulur ve bir kenarda hazır vaziyette bekletilir.
KAKAOLU CUP CAKE
Bir kaptaki karışıma kakao eklenir ve 1 dk çırpılır. İyice
çırpıldıktan sonra kakaolu karışım cup cake kağıtlarına dökülür. Önceden
ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dk pişirilir. Kakaolu cup cake lerden 6
adet elde edilir.
LİMONLU CUP CAKE
İki eşit parçaya ayrılan diğer karışıma
limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir ve 1 dk çırpılır.İyice çırpıldıktan
sonra karışım, cup cake kağıtlarına dökülür ve 180 dereceli fırında 20 dk
pişirilir.Limonlu cup cake’lerden 6 adet elde edilir.
Benim cup cake tepsi kalıbım altı parçalı. Önce kakaolu olanı
fırına sürdüm. Sonra ufak bir deneysel çalışma içine girdim. Cup cake tepsi
kalıbını kullanmadan, hazırladığım limonlu karışımı sadece kağıt kalıplara koydum. Sonuç tam
bir facia! Sakın denemeyin. Kağıtlar hemen kendini bırakmaya başlamasın mı?
Neyse ki o arada kakaolu cup cake'lerim pişmişti. Pişenleri
hızlı bir hamleyle alıp dağılmaya başlayan limonlu cup cake’leri hemen kalıba
yerleştirdim de durumu kurtarabildim, çok şükür ucuz atlattım.
Geçen gün markette
silikon cup cake kalıpları gördüm.Denemedim; ama silikon kalıplar, kağıt kalıplar gibi
dağılmıyordur diye düşünüyorum. Yine de emin olmadan bir şey diyemeyeceğim.Yanlız şunu söyleyebilirim ki bu minik kekleri yemek yapmaktan daha zevkli :) Afiyet olsun.
hımmm çok lezzetli görünüyor olsa da yesek:)
YanıtlaSil