Ben henüz ilkokula bile gitmiyordum. O zamanlar kaç yaşındaydım hatırlayamıyorum. Ama o zamanlara dair hiç unutamadığım ve daha
sonra hiç yemediğim bir tatlıdır bu. Annem, neden daha sonra bir daha yapmadı
bilemiyorum.
İnsanın çocukluğuna dair tatları, asla unutturamıyor geçen yıllar. O tatlar, ağzında kalıyor sen
yaşadığın sürece. Ne kadar lezzetli yemekler, tatlılar yesen de silinmiyor
işte. Hele bir de anne eli değmişse yediklerine, mümkün mü unutmak? Ben
unutamadım.
Birden aklıma geldi. Yaz ortasında gittim marketten portakal aldım.
O kadar yemek, pasta, kurabiye yaptım; hiç birinde bu kadar mutlu ve heyecanlı
olmamıştım. Bunun sebebi annemin bana hayran bıraktırdığı bir lezzeti annemin
talimatları olmadan yapıyor olmamdı.
Başardım. Sonuç mükemmel. Kesinlikte yapmanızı tavsiye
ediyorum. Muhteşem bir lezzet.
MALZEMELER
5 büyük ve sert
kabuklu portakal
2 bardak portakal suyu
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
3 tatlı kaşığı hindistan cevizi
3 tatlı kaşığı badem rendesi
1 paket vanilyalı puding
HAZIRLANIŞI
Portakalın üst kısmını bir parmak kalınlığında kesip iki
parça elde edin. Büyük gövde kısmının içini tatlı kaşığı ile oyun. Kabuklarının zedelenmemesine özen gösterin. Kaşıkla zorlandığınız kısımları
elinizle çıkarın. İçini boşalttığınız kabukları güzelce yıkayın ve temiz bir
mutfak havlusu ile kurulayın.Bir kenarda bekletin.
Portakaldan çıkardığınız suyu ve parçaları bir süzgeçte
süzün. Elde ettiğiniz portakal suyunu tencereye koyun. Aynı tencerenin içine
vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte kaynayana dek pişirin.
2
dk kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.5
dk soğumasını bekleyin. Portakal kabuklarının içini hazırladığınız pudingle doldurun.Tatlı
kaşığı ile doldurursanız daha kolay ve temiz olur.
Portakalın dış yüzeyine
dökülen puding varsa onları nemli, temiz bir mutfak havlusu ile nazikçe
temizleyin. Portakalın küçük kabuklarını gövdenin üzerine kapak şeklinde
koyun.
Buzdolabında yarım saat soğuttuktan sonra servise sunun.Afiyet olsun.
süper olmuş hemen deneyeceğim ellerinize sağlık
YanıtlaSilŞimdi deniyorum bloğunuzu da takibe alıyorum bana da beklerim sevgiler
YanıtlaSil