MALZEMELER
2 adet tavuk budu
1 su bardağı tel şehriye2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet limon
1 adet defne yaprağı
Tuz,pul biber
HAZIRLANIŞI
Bu çorbanın tadını annemden öğrendim.Ne zaman hastalansak yaz kış demeden bu çorbayı pişirir.Normalde hasta insanın iştahı olmaz tabi;ama bu çorba insanın öyle bir iştahını açar ki…Çorba bittikten sonra da ne hastalık kalır ne yorgunluk öyle büyülü bir çorba bu benim için.Hadi o zaman yapmaya başlayalım.
Tavuk budunu bir miktar su ve defne yaprağı ile kaynatalım.Kaynadıktan sonra butları bir kaba alıp elimizle minik parçalara ayıralım.Başka bir yerde az miktar yağ ile tel şehriyeyi kavuralım.Pembeleşen şehriyelere sarımsağı ve kuru naneyi ilave edelim.2 adet domates rendesini ve salçayı da ekleyip kavuralım.Tavuk suyunu,but parçalarını ve salçalı sosu bir tencereye alıp kaynayıncaya dek karıştıralım.Kaynadıktan 3 dakika sonra içine bir adet limonu sıkalım.Çorbayı ocaktan alalım ve servise sunalım.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder