6 adet kuru incir
2 yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı un
2 tatlı kaşığı tarçın tozu
1 paket kabartma tozu
İncirleri ılık su ile iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra bir
doğrama tahtası üzerinde minik küp şeklinde doğrayın. İncirleri çukur bir kaba
alın. Aynı kabın içine bir buçuk su bardağı ılık su ekleyin. Doğranmış incirleri iki buçuk saat
suda bekletin.
Çukur bir kapta yumurta akı ile şekeri mikserle köpük
şekline gelene dek çırpın. Sonra yumurta sarısını ve cevizi ekleyin bir spatula
ile hafifçe karıştırın. Ardından unu, tarçını ve kabartma tozunu eleyerek ilave
edin ve karıştırın. En son olarak incirleri suyu ile birlikte ekleyin; güzelce
karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk pişirin. Kek soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunun.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk pişirin. Kek soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunun.
Cok güzeldi, ben sevdim.
YanıtlaSil